A Friss Hús Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál programjában idén is megrendezzük a rövidfilm pitchfórumot. A rendezvény célja, hogy lehetőséget teremtsen fiatal filmes alkotóknak előkészületben levő projektjeik prezentálására és azok megvitatására.
 
A 2018-as Friss Hús Rövidfilmfesztivál pitchfórumára rövidfilmes alkotók filmterveit várják. A pitchfórum nyertese 300.000 forintos pénzdíjban részesül, illetve a Friss Hús szakemberei szakmai tanácsokkal is segítik a díjazott filmterv elkészítését, majd az elkészült film utóéletét. 
 
A Friss Húson először 2015-ben rendeztek pitchfórumot, ezt Nagy V. Gergő nyerte az Erős áll című film tervével. 2016-ban az azóta Oscar-díjat nyert Deák Kristófot díjazták A legjobb játék című projektjéért. 2017-ben mindkét film forgatása befejeződött, a 2017-es díjazott, Hermán Árpád Goodbye Frank című animációs alkotása pedig előkészületben van.
 
PÁLYÁZATI FELTÉTELEK:
 
Beküldendő anyagok:
  • max. 2 oldal terjedelmű szinopszis word vagy PDF formátumban
  • rendezői filmográfia word vagy PDF formátumban
  • vizuális koncepció (moodboard) jpg, jpeg vagy PDF formátumban
HATÁRIDŐ: 2018. február 19. éjfél
 
A beérkezett pályázatok közül várhatóan 10 filmtervet választanak ki, amelyeket a pitchfórumon szakmai zsűri előtt mutatnak be az alkotók (rendezők/forgatókönyvírók/producerek – stábonként maximum hárman). A prezentáció időpontja: 2018. április 6. (péntek) 10.00–12.30. Helyszín: Toldi Mozi
 
A BENYÚJTÁS MÓDJA: a pályázati anyagot e-mail-csatolmányként várják a következő email címre: veronika@daazo.com. A pályázatnak tartalmaznia kell a pályázó nevét, telefonszámát és e-mail-címét, valamint nyilatkozatát, hogy pályamunkája saját szerzői műve, nem sérti más szerzői jogát. A pályázat elbírálása 2018. március 15-ig megtörténik, az eredményről minden pályázót e-mailben értesítenek.
 
DÍJAZÁS: a legjobb filmterv 300.000 forintos pénzdíjban részesül, illetve a nyertes projektet a Daazo és más szervezetek szakmai tanácsokkal segítik. 
 
EGYÉB FELTÉTELEK: 
  • A pitchfórumon való részvételre a projekt rendezője vagy producere pályázhat. Egy pályázó több pályázatot is benyújthat. A pályázatra történő nevezés ingyenes. 
  • A beküldött pályázati anyagokat bizalmasan kezelik.