One Minute, One Story - the Örkény Contest

Submission is closed now!
Films (33)
1 / 1
Order by:
Creation dates 9..0
Örkény István azonos címet viselő novellája nyomán készült, modern környezetbe ültetett adaptáció. Az író iróniája mellett a készítők saját egyéni humora is érzékelhető a filmben. Eredetileg vágási gyakorlatra szánt projekt, melyet Kisteleki Márton állított össze.

Presztízs

04:52
434
One minute short film based on Örkény's one minute short story "About my well-being" (Hogylétemről). Shot, edited and finalized on 04/06/2012. //Szilárd Szarvas//

How do you relate?

01:00
301
Örkény István: JELENSÉG Egy parafa dugó, mely semmiben sem különbözött a többi parafa dugótól (Hirt G. Sándornak mondta magát, de mit jelent egy név? Egy név semmit se jelent), beleesett a vízbe. Egy ideig, amint az várható volt, úszott a víz színén, aztán különös dolog történt. Lassan merülni kezdett, lesüllyedt a fenékre, és nem jött föl többé. Magyarázat nincs. Zene: Horváth Bence Alkotók: Erdős Emese, Lengyel Lívia Mandragóra társulat

Jelenség

01:46
420
Örkény István: A végső kérdés című novellájának filmadaptációja. Jó filmnézést!

A végső kérdés

06:55
177
This is your film submitted to "One Minute, One Story - the Örkény Contest" contest.

Végső kérdés

08:14
105
A short song by John Meyers based on a story by Örkény István, [Hogylétemről]

Inside Out

01:03
346
Pereszlényi, a bankár, s a váratlanul feltámadó végzet szele. Létezik?

Az autóvezető (The Driver)

06:21
143
This is your film submitted to "One Minute, One Story - the Örkény Contest" contest.

Információ

05:41
95
A filmben az örkényi groteszk látásmód érvényesül. A mesélő egyes testrészei elevenednek a filmnovella furcsa figuráivá, a díszlet, a rendezési, szerkesztési elv mindvégig követi a szerző világát, amellett, hogy saját kreativitásának is teret enged.

A nagy menetelés

02:47
165
Örkény István - Az autóvezető című novellája alapján készített kisfilm. Szereplők: Magyar Tamás, Rózsa Gábor Készítette: Takács Benedek

Az autóvezető

01:33
124
This is your film submitted to "One Minute, One Story - the Örkény Contest" contest.

In memoriam Dr. K. H. G. - In memoriam Ö. I.

03:43
1,669
A film Örkény István Francia szemmel című novellája alapján és 4 másik (Hírek és álhírek, Az erőszak kora, Ki látta? és a Tudnivalók, közlekedési korlátozások a február 1-jei eseményekkel kapcsolatban) felhasználásával készült, kiegészítve az újraértelmezett Használati utasítással. Változnak az idők, változnak az emberek. De a hülyeség egyetemes és időtlen.

Önök ugyebár emberek?

07:57
167

University of West-Hungary Institute of Applied Arts Graphic Design MA degree, 2012 Based on "On the grotesque" by István Örkény. Instructors: István Orosz, Ferenc Cakó Music: Gergő Rivasz More info: orkeny100.tumblr.com/

What is the Grotesque?

03:06
1,715
This is our film submitted to "One Minute, One Story - the Örkény Contest" contest. A film Örkény "Vallomás" és "Egy meghasonlott tulipán" című novellái alapján készült. Készítette Császár Andrea Mária és Rónási Márton.

Meghasonlott vallomás

02:18
120
This is your film submitted to "One Minute, One Story - the Örkény Contest" contest. Based on Örkény István's Protekció novel.

Protekció

03:37
94
Egy látszólag hétköznapi világ. Egy átlagos férfi. Egy megoldhatatlannak tűnő rejtély, melybe a főhős lépten-nyomon belebotlik. Az emberek nem segítenek neki, nem értik meg. Megoldja-e a kérdést, vagy nekünk kell megfejteni? A filmet átszövik Örkény egypercesei, egy sajátos, szürreális világot alkotva. A 17 éves Szinvai Dániel rendezte film főszerepében Nagy Dávid, további szereplők: Szinvai Márk, Nagy Miklós, Szőnyi Gergely és Csigi Ágoston.

Üres lap

09:58
252
Örkény István kisfilmpályázatra szánt alkotásom. A technikai lehetőségeim igen korlátozottak, de igyekeztem átadni a hangulatot, érzést, az üres lapot :)

Örkény- Üres lap

01:57
804
Ez egy rövid kisfilm Örkény Presztízs c. novellája alapján. Készítették: Pintér Alina Felícia, Liszkai Anita, Boros István, Toronyi Gréta

Presztízs

05:06
146
Két ember; az őr és KHG. Hatalmi helyzet, Örkény egypercese alapján.

In memoriam dr. KHG

02:19
304
A rövid film Örkény István Egy lelkiismeretes olvasó c. dialógusa alapján készült. Pluszként egy esedékes befejezéssel!

Egy lelkiismeretes olvasó

05:20
108
Info

One Minute - One Story

Örkény István születésének századik évfordulója alkalmából a Margó Városi Irodalmi Fesztivál és a Daazo.com - European Short Film Centre a Bookline-nal együttműködésben kisfilmpályázatot hirdet “Egy perc, egy történet” címmel.

A pályázat nevezési határidejét meghosszabbítottuk 2012. június 4-ig. A film feltöltését június 4-én éjfélig kell megkezdeni.