One Minute, One Story - the Örkény Contest

Submission is closed now!

Díjátadó az A38 hajón

Ha neveztél a pályázatra, ha érdekelnek az Örkény-filmek, vagy csak buliznál egy jót, akkor gyere el vasárnap a hajóra: a Daazo.com, a Margó Városi Irodalmi Fesztivál és a Bookline kisfilmpályázatának záró eseményén levetítjük a legjobbnak talált munkákat, közreműködik a TÁP Színház, fellép Hó Márton is - és természetesen átadjuk a díjakat is.

Időpont: 2012. június 10. 21 óra

Helyszín: A38 kiállítóterem, a Petőfi híd budai hídfőjénél

RSVP: https://www.facebook.com/events/221144578003702/

Films
This is our film submitted to "One Minute, One Story - the Örkény Contest" contest. A film Örkény "Vallomás" és "Egy meghasonlott tulipán" című novellái alapján készült. Készítette Császár Andrea Mária és Rónási Márton.
105
02:18
Örkény István A színész halála Elmondja: Mácsai Pál Készítette: Szabó Márton 2012
117
01:21
Egy látszólag hétköznapi világ. Egy átlagos férfi. Egy megoldhatatlannak tűnő rejtély, melybe a főhős lépten-nyomon belebotlik. Az emberek nem segítenek neki, nem értik meg. Megoldja-e a kérdést, vagy nekünk kell megfejteni? A filmet átszövik Örkény egypercesei, egy sajátos, szürreális világot alkotva. A 17 éves Szinvai Dániel rendezte film főszerepében Nagy Dávid, további szereplők: Szinvai Márk, Nagy Miklós, Szőnyi Gergely és Csigi Ágoston.
164
09:58