One Minute, One Story - the Örkény Contest

Submission is closed now!
Comments
Guest
Info

One Minute - One Story

Örkény István születésének századik évfordulója alkalmából a Margó Városi Irodalmi Fesztivál és a Daazo.com - European Short Film Centre a Bookline-nal együttműködésben kisfilmpályázatot hirdet “Egy perc, egy történet” címmel.

A pályázat nevezési határidejét meghosszabbítottuk 2012. június 4-ig. A film feltöltését június 4-én éjfélig kell megkezdeni.

Films
A short song by John Meyers based on a story by Örkény István, [Hogylétemről]
306
01:03
Egy látszólag hétköznapi világ. Egy átlagos férfi. Egy megoldhatatlannak tűnő rejtély, melybe a főhős lépten-nyomon belebotlik. Az emberek nem segítenek neki, nem értik meg. Megoldja-e a kérdést, vagy nekünk kell megfejteni? A filmet átszövik Örkény egypercesei, egy sajátos, szürreális világot alkotva. A 17 éves Szinvai Dániel rendezte film főszerepében Nagy Dávid, további szereplők: Szinvai Márk, Nagy Miklós, Szőnyi Gergely és Csigi Ágoston.
225
09:58
A film, ugyancsak második felében jeleníti meg Örkény István egy novelláját, a Végleges megoldás című alkotást, ám első felében valós, megtörtént eseményeket dolgoz fel az író munkásságának kutatásával kapcsolatban.
108
03:41