Ahol a kurta farkú malac

Submission is closed now!

Ahol a kurta farkú malac

Rövidfilm-pályázat a ki- és elvándorlásról
 

Középiskolába vagy egyetemre jársz? A nővéred évek óta Ausztriában dolgozik? Utálod, hogy a barátaidat már csak London foglalkoztatja? Vagy éppen te is egyre többet gondolsz egy dániai egyetemi évre? Mutasd meg egy legfeljebb egy perces videóban, mit gondolsz - legyen az megható, vicces, megdöbbentő, abszurd, felemelő - a mai magyar társadalmat erősen foglalkoztató elvándorlási hullám jelenségéről.

Beküldési határidő: 2014. október 31.

A pályázat zsűrije:

  • Gothár Péter, színházi és filmrendező

  • Máté Gábor, az Illaberek rendezője

  • Török Ferenc, filmrendező

Formai szabályok:

  • maximum 1 perces hossz

  • élőszereplős film

  • HD felbontás

Díjazás: a legjobbnak ítélt pályaművet az Illaberek alkotói "beleírják" a történetbe és a jövőben minden előadásban látható lesz. A további helyezettek bérletet nyernek a Katonába.

Az eredmény kihirdetésére november közepén kerül sor a Daazo és a Katona József Színház weboldalán. A pályázat benyújtásával az alkotók a pályaművek tekintetében teljes és korlátlan felhasználási jogot engednek a Katona József Színház részére

További információ: info@daazo.com

Films
Videómban a kapkodás a hirtelen változtatni és tenni akarás, a menekülés hiúsul meg mert a szereplők figyelmen kívül hagyják saját képességeiket és a környezetük adottságait.
186
01:01
A Jante-törvények a skandináv népek egyénhez való viszonyát tükrözik. I: Ne gondold, hogy bárki lennél. II: Ne gondold, hogy egyenrangú lennél velünk. III: Ne gondold, hogy okosabb vagy, mint mi. IV: Ne is gondolj arra, hogy jobb lennél nálunk. V: Ne gondold, hogy többet tudsz, mint mi. VI: Ne gondold, hogy fontosabb vagy, mint mi. VII: Ne gondold, hogy jó vagy bármiben is. VIII: Eszedbe ne jusson nevetni rajtunk. IX: Ne gondold, hogy bárki is törődik veled. X: Ne gondold, hogy bármit is taníthatsz nekünk. Zene: Brenninsteinn- Sigur Rós
172
01:06
Két budapesti egyetemista vélekedése a hazánkból való kivándorlásról?
190
01:04