Budapest - ami a képeslapokról kimaradt

Submission is closed now!

Budapest - ami a képeslapokról kimaradt

Láss messzebb a Lánchídnál!

Budapest - All that has been left out of postcards

See the English version below!

Ha Te is úgy gondolod: 

- képtelenség ma már eredetinek lenni… 
- Budapest egy olyan téma, amiről már mindent elmondtak… 
- értelmetlen újabb perspektívákat kutatni… 
…akkor nem téged keresünk.

Ha viszont szeretsz filmezni és van kedved megmutatni magad egy amatőr rövidfilm-fesztiválon, akkor itt egy lehetőség. A Hetedik Sor Közepe Alkotói Csoport (hetediksor.hu) pályázatot hirdet „Budapest - ami a képeslapokról kimaradt” címmel.

Töltsd fel legfeljebb 5 perc hosszú kisfilmedet, amelynek témája a főváros, lehetőleg olyan megközelítésből, amely túlmutat a kliséknek és a turista-látványosságokon. Nincs semmilyen kikötésünk, hogy egy helyszínt, egy jelenséget vagy egy hangulatot válassz a pályamunkád témájának, a legfontosabb kritérium eredetiség. Nem ragaszkodunk lepukkant sikátorok képeihez, ha úgy érzed, te a Hősök terét is le tudod filmezni úgy, ahogy még senki, ám legyen!

A szakmai zsűri által arra érdemesnek ítélt pályamunkákat szeptemberi díjátadón levetítjük a Toldi moziban, sőt a legjobb rövidfilm egy hónapig műsoron is marad. Ezen kívül további díjakat is kiosztunk!

A szakmai zsűri tagjai: 

- Miklauzic Bence (az Ébrenjárók és A zöld sárkány gyermekei c. film rendezője) 

- Szabó Simon (a Papírrepülők c. film rendezője) 

- Köbli Norbert (a Magyar Forgatókönyvírók Egyesületének elnöke, A vizsga c. film forgatókönyvírója)


English version:

Look further than the Chain Bridge!

If you agree

- that it is impossible to do anything original any more
- that Budapest is a topic that has been used and re-used more than enough times
- that it is pointless to search for new perspective

…. then you are not our man.

But if you like making films and would like to show your work at an amateur shortfilm contest and festival, here is your chance. The Hetedik Sor Közepe creative group announces a film contest with the title: “Budapest - all that has been left out of postcards”. 

Upload your short film (max. 5 min) about Budapest, preferably from a perspective other than clichés and tourist attractions. The only criterion is to be original. We don’t insist on images of shabby back alleys - if you can shoot the Heroes’ Square in a new and yet unseen way, do so!

The film selected by our expert Jury will be screened at the Toldi cinema at the award ceremony, and the best one will be screened regularly for a month. There will be other exciting prizes too (to be confirmed).

The members of the Jury will be:

- Bence Miklauzic (filmmaker) 
- Simon Szabó (filmmaker) 
- Norbert Köbli (scriptwriter)


Films
This is your film submitted to "Budapest - ami a képeslapokról kimaradt" contest. A film a Józsefvárosi pályaudvarról készült,amit szépszerével kihulllot az emberek memóriájából. A név megmaradat de hogy ezt a formát miféle tartalom tölti ki már kérdéses. Az idő múlásával pedig az eredeti forma is megcsorbult, az új pedig elnevezetlen maradt.
71
02:59
This is your film submitted to "Budapest - ami a képeslapokról kimaradt" contest.
285
02:55
Disappearing Old World is a documentary about an expedition to one of the most dangerous African rivers – the River Omo. Rafting down the river, the members of the expeditions were passing tribal territories of the Body, Bata, Bume, and others. Some members already visited Ethiopia for the third time; therefore, they could compare the changes in the life of the tribes, who had led a primitive way of life just a few decades ago. In addition, the documentary shows the part of Ethiopia that will disappear under the surface of a new dam lake in a couple of years.
96
29:00