Filmre Hangolva - Budapesti Fesztiválzenekar

Submission is closed now!

Lásd, amit hallasz - A Budapesti Fesztiválzenekar filmes pályázatayázata

A Budapesti Fesztiválzenekar idén is meghirdeti a tavaly hagyományteremtő szándékkal életre hívott filmes pályázatát a középiskolák tanulói számára. A pályázaton egyénileg vagy csoportosan (maximum 5 fős csapatokat alkotva) lehet indulni.

 

 

Az idei feladat:

Filmesítsétek meg Johann Sebastian Bach IV. Brandenburgi versenyének egyik szabadon választott tételét!

A film bármilyen műfajú lehet, bármilyen technikával dolgozhattok, és ha nincs kamerátok, akár mobiltelefonnal is felvehetitek. Találjátok meg azt a filmes műfajt, megvalósítási eszközt, amely számotokra a legérdekesebb, legizgalmasabb!

A pályázat menete:

- A pályázat háromfordulós, minden középiskolás számára nyitott és ingyenes.

- A pályázatra a Fesztiválzenekar honlapjáról vagy a pályázat Facebook-oldaláról letöltött nevezési lap kitöltésével és beküldésével jelentkezhettek 2013. január 10-ig.

A nevezési lapot elküldhetitek:

- postán: BFZ 1033 Budapest, Polgár utca 8-10.

- faxon: +36 1 355-4049

- e-mailen: filmverseny@bfz.hu

A nevezési lapot elküldők számára a szervezők rendelkezésre bocsátják a film elkészítésénél felhasználandó zenei anyagot tételekre bontva, elektronikus formátumban, valamint elküldik a filmek feltöltéséhez szükséges információt is.

Beküldési határidő: 2013. január 18-ig várják a pályázati anyagot a fenti címekre.

A szükséges pályázati anyag:

A film szinopszisa:

1. Melyik tételt választottad?

2. Mit látunk majd a filmen? (rövid, vázlatos, kb. egy oldalnyi tartalmi ismertető)

3. Néhány fotó a hangulat érzékeltetésére,vagy storyboard: a film egyes beállításainak képregény jellegű tervrajza (8-10 kockában)

4. Milyen technikai eszközökkel tervezed leforgatni a filmet?

Ha az előzsűrizést követően bekerültök a második fordulóba (erről írásos értesítést küldenek minden jelentkezőnek), akkor készítsétek el filmjeiteket, majd töltsétek fel azokat a BFZ szakmai partnere, a Daazo.comoldalára. Ezen az oldalon a pályázati határidő lejárta után a filmek online megtekinthetővé válnak.

Az elkészült filmek beküldési, azaz feltöltési határideje: 2013. április 3.

A döntőre 2013. április 19-én kerül sor a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében, ahol a döntőbe jutott 3 film alá a Fischer Iván által vezényelt Budapesti Fesztiválzenekar élőben játssza majd el a IV. Brandenburgi verseny megfelelő tételét.

Időpontok, határidők:

- a nevezési lap beküldése: 2013. január 10.

- a pályázati anyag beküldési határideje: 2013. január 18.

- a kész filmek feltöltési határideje: 2013. április 3.

- a pályázat döntője: 2013. április 19.

Zsűri:

- Török Ferenc, rendező

- Fischer Iván, karmester, a Budapesti Fesztiválzenekar zeneigazgatója

- Báron György, filmesztéta

- Deák Zsuzsanna, a Daazo.com munkatársa

- a Fesztiválzenekar muzsikusai

Díjazás

A zsűri által legjobbnak ítélt három filmet a Budapesti Fesztiválzenekar 2013. április 19-én bemutatja a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében. Az est végén a zsűri itt hirdeti ki a verseny nyertesét.

A verseny fődíja:

a zsűri által kiválasztott nyertes részt vehet a zenekar 2013. májusi olaszországi turnéján.

Közönségdíj:

Minden pályázót és annak osztályát/iskolatársait meghívjuk a pályázat döntőjére és ünnepélyes eredményhirdetésére. Érdemes minél több szurkolót hozni, mert a teremben lévők szavazhatnak majd a közönségdíjról.

A Daazo.com különdíja:

A feltöltési határidő után a – több ezer kortárs filmes alkotást bemutató – Daazo.com oldalon lehet szavazni a filmekre, a legtöbb szavazatot elnyerő mű a Daazo különdíjában részesül.

Films
1,877
05:19
A film egy napba sűrítve mutatja meg egy nagyváros sajátos mozgásait.
203
03:56
Két deszkás gyerek elhatározza, hogy csinálnak egy promóvideót. Miután ez elkészült, megmutatják az egyik barátjuknak, aki ismer egy olyan managert, aki felkarolhatná és híressé tehetné őket. El is mennek a managerhez, de nagyot csalódnak, ugyanis nem találja őket elég jónak, sőt, egyenesen rossznak. Szinte megalázza őket, mikor kettétöri a promócdjüket. Elkeseredésükben, és bánatukban úgy döntenek, hogy felhagynak a deszkázással...
402
03:54