Filmre Hangolva - Budapesti Fesztiválzenekar

Submission is closed now!
Films (18)
1 / 1
Order by:
Creation dates 9..0
A film egy napba sűrítve mutatja meg egy nagyváros sajátos mozgásait.

Budapesti rohanás

03:56
229
A csapat tagjai: Lakos Tamás, Tomori Márton, Illés Tamás, Tóth Bálint, Molnár Előd Közreműködött: Halmosi Dóra Szereplők: Halmosi Dóra (fsz.), Tóth Bálint (fsz.), Molnár Előd, Tomori Márton Felvette, szerkesztette: Illés Tamás Történetet kitalálta, írta: Lakos Tamás Egy fiú fut fel egy lépcsőn egy iskolában, egészen a harmadikig-a könyvtár mellé. A fiú a szinten végigfutó korláthoz áll és látszólag vár valakit. Csak vár, már az órájára is rápillant, amikor gondol egyet és elkezdi megkeresni azt, akit eredetileg várt (egy lányt). Eközben a lány is várja őt, csak az épület egy másik pontján, ő is már türelmetlennek látszik. A fiú a barátait kérdezgeti, hogy látták-e a lányt, de senki nem tud segíteni a keresésben. Ezután magába mélyedve gondolkodik, hogy hol lehet a keresett személy. A lány már nagyon türelmetlen, kétségbeesésében elkezd magányosan sétálni. A fiú eközben lefut a földszintre és bemegy az öltözőbe, ahol felveszi a kabátját és a pulcsiját. Sietnie kell, hiszen a lány már türelmetlenül várja a fiút, aztán pedig úgy dönt majd, hogy elmegy. A fiú ezt pontosan tudja, ezért a barátait is be szeretné vonni a keresésbe, de végül ez sikertelennek bizonyult. Ezért egyedül kimegy az iskola udvarára, de ott sem találja. A barátja látja mindezt, ezért kimegy végül segíteni neki, pontosabban megkérdezi tőle, hogy miért nem hívja fel a lányt. A fiú fogja a fejét, hogy hogyan nem juthatott ez eszébe. Keresi a telefonját a zsebeiben, de nem találja. Eszébe jut, hogy bent hagyta a szekrényében, ezért visszafut az öltözőbe. Viszont ekkor már a lány telefonon hívja őt, de pár kicsöngés után felhagy próbálkozásával és elkezd kifelé menni az épületből. A fiú megtalálja a szekrényében a telefonját, de a lány nem hallja, amikor hívja őt. Ezért a fiú is felhagy azzal a hitével, hogy el tudja érni a lányt. Utána a barátjával, - aki vigasztalja - el kezdenek ők is kifelé haladni az iskolából. Szerencsére pont ugyanakkor érnek a bejárathoz és miután meglátták egymást, mindkettejük boldog lett. A fiú próbálja a lánynak elmagyarázni, hogy miért késett ennyit, de a lányt ez nem érdekli: örül, hogy a fiú végre vele van.

Egy váratlan találkozás

06:59
459
Kontraszt film vers #2013

Kontraszt

01:07
143
A megfigyelt és a megfigyelő. A tehetetlenség és a bűntudat. Tehetetlenség A kisfilm története nem túl komplikált, egy járókelőt követnek a térfigyelő kamerák az utcán és valaki ott ül a képernyők előtt és figyelemmel kíséri minden mozzanatát az idegennek. Mígnem egy villamos véget nem vet a megfigyelt ember életének. Megrázták ezek a képsorok azt is aki mindvégig követte az eseményeket, pedig semmi kötődése nem volt az elhunythoz, inkább az a tudat bántotta, hogy nem tud megakadályozni semmit, még azt sem amit lát. A képeken, jelenetekben több szimbolikus tárgy, mozzanat is feltűnik. Például a kamerák nem csak dramaturgiai szempontból fontosak, hanem egy külső szemlélőt, egy tehetetlen személyt testesítenek meg. A villamos a tömeg leképezése, amely sodor mindent előre, a főszereplőtől kezdve az életig mindent. Ugyan ezt figyelhetjük meg a film elején lévő tömegjelenetben is. A lépcsők a társadalmi különbségeket rejtik magukban, az öltönyös megfigyelő mindig lefele halad, ’’ leereszkedik ”. A filmetűdben a hangsúlyt nem a történet vagy a cselekmény akarja elvinni, inkább a képek és a zene. Egyfajta kísérleti film volt ez a részünkről, amely a kameramozgást és a beállítások összhangját próbálta megteremteni a zenével. Valamint egy új látószög kipróbálása, amit itt a térfigyelők nézőpontja jelentett, a normál látósík felé helyeztük a kamerát, így új beállításokat és lehetőségeket kaptunk.

Tehetetlenség

03:56
1,235
Két deszkás gyerek elhatározza, hogy csinálnak egy promóvideót. Miután ez elkészült, megmutatják az egyik barátjuknak, aki ismer egy olyan managert, aki felkarolhatná és híressé tehetné őket. El is mennek a managerhez, de nagyot csalódnak, ugyanis nem találja őket elég jónak, sőt, egyenesen rossznak. Szinte megalázza őket, mikor kettétöri a promócdjüket. Elkeseredésükben, és bánatukban úgy döntenek, hogy felhagynak a deszkázással...

Budapesti Story

03:54
410
BFZ filmpályázat

Brandenburgi Hölgyek - Barátság a múltból

03:57
200
BMMM Csapat Kiskunfélegyháza

BFZ Filmverseny - BMMM Csapat

04:52
484
Hommage to Johann Sebastian Bach, short film was inspired by the Brandenburg concerto no 4., made for the student film competition of the Budapest Festival Orchestra

Balett

03:56
540
Egy fiú visszagondol előző esti rosszul sikerült randijára.

Rossz Randi

03:56
723
A videó a Lásd, amit hallasz című pályázatra készült. Készítette: Erdélyi Mónika és Ferencz Péter Film címe: Öngyilkos Project Film műfaja: burleszk

Öngyilkos Project

04:30
737
.

Párhuzam

04:01
296
.

Erdély

03:58
121
Pixillációnk a Budapesti Fesztiválzenekar Lásd, amit hallasz! kisfilmpályázatára készült. Fogyasszátok filozofálgatással képsorunkat, mely az ember földi élete utáni utazásáról szól. Gondolatmotívumaink természetesen csupán fikciók, melyben különböző túlvilágképek elméletei is megjelennek. Olyan kérdéseket feszegetünk benne, hogy ki is Isten, vannak-e angyalok, egyáltalán miért ne lehetne a mennyország egy pillangókkal teli légüres tér?

Április

04:15
285
A SEK Nemzetközi Oktatási Központ csoportjának pályázati anyaga a BFZ 2013-as pályázatára.

Álom

03:31
702

Aeterna Pulchritudo

05:19
1,911
Készítette: Kling Emma ELTE Trefort Ágoston Gyakorlósikola 10.a A filmetűd Bach IV. Brandenburgi versenyének a II. Andante tételére készült, a BuDapesti Fesztiválzenekar által meghirdetett "Lásd amit hallasz" filmpályázatra.

Melancholia

04:09
438
Szem csoport

Lajhár

04:32
166
Tata, Talentum Iskola, Karkó Borbála - Zenevízió Bach IV. Brandenburgi verseny I. tétel - Időutazás...

Zenevízió

07:01
242
Info

Filmre hangolva - Info

A Budapesti Fesztiválzenekar idén is meghirdeti a tavaly hagyományteremtő szándékkal életre hívott filmes pályázatát a középiskolák tanulói számára. A pályázaton egyénileg vagy csoportosan (maximum 5 fős csapatokat alkotva) lehet indulni.