Filmre Hangolva - Budapesti Fesztiválzenekar

Submission is closed now!
Comments
Guest
Info

Filmre hangolva - Info

A Budapesti Fesztiválzenekar idén is meghirdeti a tavaly hagyományteremtő szándékkal életre hívott filmes pályázatát a középiskolák tanulói számára. A pályázaton egyénileg vagy csoportosan (maximum 5 fős csapatokat alkotva) lehet indulni.

Films
BMMM Csapat Kiskunfélegyháza
482
04:52
A megfigyelt és a megfigyelő. A tehetetlenség és a bűntudat. Tehetetlenség A kisfilm története nem túl komplikált, egy járókelőt követnek a térfigyelő kamerák az utcán és valaki ott ül a képernyők előtt és figyelemmel kíséri minden mozzanatát az idegennek. Mígnem egy villamos véget nem vet a megfigyelt ember életének. Megrázták ezek a képsorok azt is aki mindvégig követte az eseményeket, pedig semmi kötődése nem volt az elhunythoz, inkább az a tudat bántotta, hogy nem tud megakadályozni semmit, még azt sem amit lát. A képeken, jelenetekben több szimbolikus tárgy, mozzanat is feltűnik. Például a kamerák nem csak dramaturgiai szempontból fontosak, hanem egy külső szemlélőt, egy tehetetlen személyt testesítenek meg. A villamos a tömeg leképezése, amely sodor mindent előre, a főszereplőtől kezdve az életig mindent. Ugyan ezt figyelhetjük meg a film elején lévő tömegjelenetben is. A lépcsők a társadalmi különbségeket rejtik magukban, az öltönyös megfigyelő mindig lefele halad, ’’ leereszkedik ”. A filmetűdben a hangsúlyt nem a történet vagy a cselekmény akarja elvinni, inkább a képek és a zene. Egyfajta kísérleti film volt ez a részünkről, amely a kameramozgást és a beállítások összhangját próbálta megteremteni a zenével. Valamint egy új látószög kipróbálása, amit itt a térfigyelők nézőpontja jelentett, a normál látósík felé helyeztük a kamerát, így új beállításokat és lehetőségeket kaptunk.
1,227
03:56
Hommage to Johann Sebastian Bach, short film was inspired by the Brandenburg concerto no 4., made for the student film competition of the Budapest Festival Orchestra
520
03:56