Olyan gyerek, mint más .!?

Heni Ferenczi
May 28, 2013

A Kecskeméti Főiskola tanítóképzős hallgatójaként gyakran megfordulok gyerekek között. A film alapgondolata ezekből a tapasztalataimból fakadt. Otthoni túláradó szeretet - iskolai teljesítménycentrikusság. Teljes kiszolgálás - teljes kiszolgáltatottság. És a végletes távolságok veszélyes összekapcsolása...

58
3092
Country of origin: Hungary
Categories: Comedy
Hashtags:
Comments
Guest
Medveczki János És Zsuzsó | 2013-07-02 15:17:56
Te biztos egy ZSENI vagy Anna!!! Bocsáss meg nekünk szerencsétleneknek, hogy mertük "lájkolni".
Otto-Jürgen Vollmer | 2013-07-01 11:51:28
Gratulálunk!! Vissza...vissza...ráadás!!!! Flórián&Apa P.s. milliárd Pixel nem tud mondtani egy szót se. Te szóltál!!!! Köszönjük!
Anna Stranszky | 2013-07-01 10:35:35
Elnézést kérek, ha első kommentem túlontúl offenzívnek tűnt. A vizuális művészetek szakmájában dolgozok mint fotós, de rengeteg független filmest tudhatok az ismerőseim között. Ha jól tudom, a videók alatt található "fórumok" azt a célt szolgálják, hogy az emberek a szubjektív véleményüket elmondhassák. A kritika pedig hozzá tartozik ehhez a műfajhoz. A pályaművükkel kapcsolatban talán nem is az a legnagyobb problémám, hogy technikailag nemcsak nekem, de Mátyássy Áronnak se tűnt megfelelőnek, ha visszagondolunk arra, hogy a díjátadon azt mondta: "Nem nevezném filmnek azt, amikor letesz valaki maga elé egy kamerát és elmond egy szöveget." Ettől függetlenül a többi pályamű nagyrészéhez képest semmi Karinthysat nem találtam benne és mint Karinthy kedvelő és sok művét olvasott irodalom kedvelő, engedjék meg, hogy megelőlegezzem magamnak azt az előnyt, hogy ezt a kritikát kijelenthessem. Zárásképp pedig csak annyit mondanék, hogy a Webkamera pixeljeinek száma nem képes ilyen minőségű fotót készíteni, mint a profilképem, aminek a dekompozíciója nem egyenlő azzal, hogy nem találom a fejem.
Galuska László Pál | 2013-06-30 22:28:07
Aki nem találja el a saját fejét se a vebkamerával, az ne szóljon be a technikára. :-)
Fehér Éva | 2013-06-30 21:59:19
Kedves Anna! Lehet nekifogni és készíteni egy saját, nem önjelölt színészkedéssel teli, jól megvágot, SAJÁT készítésű anyagot, a következő filmes pályázatban örömmel nézegetjük majd a munkáját. Legyen feletébb kreatív, legyen profi technikusa önmagának, és mindemellett legyen igaz, amit csinál! Amennyiben Ön egy szakmabeli kritikus, kérem tekintse tárgytalannak a fent megfogalmazottakat, és nézze el nekem a véleménnyilvánítást, tisztelettel én is elnézem Önnek... Tisztelettel!
Béla Zeller | 2013-06-30 21:58:13
Gratula!
Irén Kanizsainé | 2013-06-30 18:30:17
Jóóóóóóóó, gratulálok . :-)
Nikolett Nagy | 2013-06-30 14:42:44
Gratulálok :)
Heni Ferenczi | 2013-06-30 12:22:48
Kedves Anna! Nem vagyunk önjelölt, ripacskodó színészek. Amatőrök vagyunk. Műkedvelők vagyunk. Alkotó emberek vagyunk. Teljesen hétköznapi emberek, akiket így vagy úgy, de megihletett a pályázat. De még helyesebben: Karinthy Frigyes. És igen, bár a technikánk is "csupán csak" hétköznapi, de mindezekkel végigvezettük azt, amit üzenni szerettünk volna. Senki nem írta/ mondta, hogy ez egy profi munka. (Ti. ez egy amatőr filmpályázatra készült.) A véleményét köszönöm, Anna! Viszont én ennek ellenére roppant büszke vagyok azokra az emberekre, akikkel megcsináltuk ezt a filmet. És köszönettel tartozom a kölcsönkapott technikai eszközökért is, amivel nem profi módon, de el tudtuk mondani azt, amit el akartunk mondani. És persze az is roppant jó, hogy a hibáink ellenére ennyien értik, és értékelik az alkotásunkat! (A hangoskönyv egyébként nem rossz ötlet... Bár ahhoz némileg át kellene dolgozni...) További szép napot, és elnézést kívánok! :-)
Anna Stranszky | 2013-06-30 09:33:56
Értetlenül állok a gratulálok sorával szemben, hiszen egy önjelölt "színész" ripacskodik a letett kamera előtt, majd a windows movie maker összes vágási technikáját felsoroltatják a silány minőségű kameratechnika és kép mellé, amitől mint vizuális élmény egyenlő a nullával. De talán hangoskönyvnek jó lenne.