Autograph / Autogram

Herczeg Zsófi
Nov 30, -1

Egy fiatal srác gyakorolja egy tükör előtt franciául: "Kérek szépen egy autogramot apukámnak, a neve Béla". Kisétál a mozi előterébe, Jeanne Moreau-ra vár. Amikor a díva megjelenik, keresztülhúzza hősünk számításait. Néha egy egyszerű autogramkérés is lehetetlen feladat... "Az Autogram a 2005-ös Angers Premier Plans Fesztivál tíz napos nyári Masterclass-ának keretei között készült el, ahova a rendezőt a Vonaton Cannes-i szereplése után hívták meg. A négy perces vizsgafilm ismét a nyelvi korlátokból fakadó problémákat feszegeti egy rövid, egy szituációs felállásban. A történet szerint egy fiú (Tóth Barnabás játssza ismét) autogramot szeretne kérni a híres francia színésznőtől (Jeanne Moreau – ő volt a kurzus egyik vezetője), amikor azonban egy véletlen folyamán tényleg találkoznak, a fiú szegényes szókincsének és zavarodottságának köszönhetően kénytelen beérni egy szénsavas üdítővel, némi aprópénzzel és egy hamis aláírással. Ez a film – függetlenül az ikonikus színésznőtől – egyszerű ujjgyakorlat csupán, de annak egyáltalán nem utolsó. Nagy előnye, hogy a néző képes beleélni magát a helyzetbe: bár irritálja a kamaszos szerencsétlenkedés, mégis saját életére való reflektálásra készteti, azaz hatást vált ki." (Szalai Dorottya: “Eddig minden filmem négyes lett” – Tóth Barnabás kisjátékfilmjei (2. rész)) http://prizmafolyoirat.com/2009/11/11/szalay-dorottya-eddig-minden-filmem-negyes-lett-toth-barnabas-kisjatekfilmjei-2-resz/

Tóth Barnabás

Director

Tóth Barnabás

Actor

Jeanne Moreau

Actress

Tóth Barnabás

Scriptwriter

Piotr Szczepanski

Director of Photography

Tóth Barnabás

Editor

0
220
Country of origin: Hungary
Categories: Comedy
Hashtags: Jeanne Moreau 
Comments
Guest
Related films
Arany János balladájának modernizált átirata.
1,687
10:08
Egy huszonéves magyar srác elmereng eddigi életének néhol kellemetlen, néhol megmosolyogtató, de mindenképpen meghatározó élményein. A twenty-something Hungarian guy ponders over the sometimes unpleasant, sometimes funny, but undoubtedly determining experiences of his life so far.
1,074
09:04
Animációs rövidfilm egy kukkoló macskáról, egy növényimádó nőről, és egy különleges látogatóról a szőrmekalapban. A kisfilm Bodor Ádám Megbocsátás című novellája alapján készült. A film nemzetközi premierje a 69. Cannes-i Filmfesztiválon volt 2016-ban, ahol a Cinéfondation szekcióban versenyzett és megosztott harmadik díjat nyert. // Animated short about a voyeur cat, a woman with excessive love for her plants, and a peculiar visitor in a fur hat. Based on the short story 'Forgiveness' by Ádám Bodor. The film was premiered in the Cinéfondation Selection at the 69th Cannes Film Festival in 2016, where it won the Joint Third Prize.
996
09:16
Favourited by
No followers.