Diafilm - Fedezd fel újra és újra

Submission is closed now!

Fedezd fel újra és újra!

A Diafilmgyártó és a Daazo közös filmpályázatot hirdet “Diafilm - Fedezd fel újra és újra!” címmel. A pályázatra 1 kortárs mese diafilmesítésével lehet jelentkezni, melyet az alábbi 9 cím közül választhat ki a pályázó. (Diafilmezés alatt azt értjük, hogy a teljes mesét képkockákra kell bontani és azokat illusztrációval kell ellátni a későbbiekben részletezett módon.) A pályázatot meghosszabbítottuk 2013. november 4-ig.

A művek: 

 

 
Határidők:
 
Az alkotásokat 2013. november 4-én éjfélig lehet feltölteni a Daazo.com-ra. 
 
A diafilmnézés varázslatos élmény gyereknek, felnőttnek egyaránt, míg a diafilm-készítés a filmes történetmesélés egyik legizgalmasabb módja. A pályázat célja, hogy megismertesse a fiatal, kreatív filmesekkel a diafilmkészítést mint formátumot. 
 
A pályázók teljes szabadságot élveznek, tehát bármilyen technikával, módszerrel elkészített filmeket elfogadunk. Az elkészült művek célközönsége 3-12 éves gyerekek és szüleik, érdemes tehát az alkotás során az ő nézői igényeiket figyelembe venni.
 
A pályázatokat szakmai zsűri bírálja el, amelynek tagja: Csehné Lendvai Gabriella (Diafilmgyártó Kft.), Balázs Eszter Anna (Kolibri Kiadó főszerkesztő), Fülöp József, (a MOME animációs tanszékének vezetője), Libor Anita (A Daazo főmunkatársa).
 
Fődíj: a Diafilmgyártó Kft szerződést kínál az adott mű diafilmes kiadására és kereskedelmi forgalomba hozatalára . Emellett további értékes díjakat adunk át - ezekről a későbbiekben adunk tájékoztatást. 
 
Produceri díj: A nyertes pályázók lehetőséget kapnak projektjeik továbbfejlesztésére tapasztalt filmproducerek, Iványi Bitter Brigitta és Liszka Tamás, illetve a Daazo alapítói, Aprily Zoltán és Deák Dániel közreműködésével. 
 
Általános szabályok:
 
A versenyre bárki nevezhet, nincsenek korlátozások, de elsősorban középiskolások, főiskolások, egyetemisták, pályakezdő filmesek, grafikusok, vizuális művészek jelentkezését várjuk.
 
Egy pályázó több filmmel is nevezhet.
 
A “Diafilm - Fedezd fel újra és újra!” pályázatra az alább megadott irodalmi művek megfilmesítésével lehet nevezni. Az alkotásokat a diafilm formátumának megfelelőn kell elkészíteni, amelyről részletesebben itt olvashat
 
A pályázók a filmjüket a Daazo.com oldalára töltik fel: a filmeket HD minőségben várjuk, a feltöltött file mérete nem haladhatja meg az 500 MB-t. A feltöltéshez itt  található részletes technikai segítség. 
 
A pályázók a nevezésükkel elfogadják, hogy a filmjük a Daazo.com oldalán látható lesz a pályázat lezárása után is határozatlan ideig, illetve az alkotásokat a Diafilmgyártó Kft. is felhasználhatja promóciós célokra. 
 
A díjátadót 2014. tavaszán tartjuk. 

Films
This is your film submitted to "Diafilm - Fedezd fel újra és újra" contest.
137
01:14
"Diafilm - Fedezd fel újra és újra" című pályázatra - sok szeretettel.
89
00:00
This is your film submitted to "Diafilm - Fedezd fel újra és újra" contest.
40
00:00