Submission is closed now!
Info

SZAFT 2017

5. Szabad Animációs Filmkészítők Találkozója

Filmkészítői végzettség és stúdióháttér nélkül is játszi könnyedséggel fabrikálsz animációs filmet? Mutasd meg tudásod a szakmának és a közönségnek!

Idén ötödik alkalommal várjuk az ország független, professzionális háttér nélkül dolgozó, underground, azaz szabad animációs filmkészítők munkáit a SZAFT­-ra!

A nevezett alkotásokat háromtagú szakmai zsűri bírálja, az általuk legjobbnak ítélt 3 alkotás díjazásban részesül:

  1. díj: 100.000 Ft

  2. díj: 75.000 Ft

  3. díj: 50.000 Ft

Meghosszabbított jelentkezési határidő: június 17.

Időpont: 2015. június 25­-27.

Helyszín: a kecskeméti Tudomány és Technika Háza

Films
Édesanyám 2014 szeptemberében elhunyt, ezzel párhuzamosan édesapám megszakította testvéremmel és velem a kapcsolatot. Édesanyánk helyett nekünk kellett gondoskodnunk az egyedül maradt 90 éves nagymamánkról, aki a tragédiát nem tudta feldolgozni. Az animációmban személyes történetek, különböző idősíkok keverednek egy valós telefonbeszélgetés részlete alatt.
42
01:07
Egy szombati ebédnél beszélgettem a szüleimmel a csernobili katasztrófáról, hogy megértsem és lefordítsam azt a saját személyes nyelvemre, és hogy megoldást keressek, hogy ne történhessen meg ilyen még egyszer. Ehhez 8-9 éves korom rajzait animáltam meg, amikhez újakat is hozzáadtam, úgy mint a vörös csillag, óriáskerék és a szélerőművek. I asked my parents about Chernobyl during a Saturday’s family lunch and tried to understand and translate that tragedy to my personal language and to find a solution to not let that happen again. I animated my old drawings from when I was 8-9 years old and added new ones like the red star, the ferris-wheel and the wind power stations.
51
02:29
Készítette: Major Kitti 2017. Ez egy transzpozíció (olyan adaptáció, amely a cselekményfelépítés terén is pontosan követi az eredeti művet). Az adaptáció során tehát, vizuálisan megjelenítem a vers mondatait, természetesen úgy, ahogy én látom. A vers üzenetét inkább látványban próbáltam vissza adni, ugyanis mindenki számára mást jelenthet egy-egy irodalmi mű, a hangulatát igyekeztem megfogni, és vizuálisan hozzáadni Polák Péter költeményéhez.
64
00:56