Submission is closed now!

5. Szabad Animációs Filmkészítők Találkozója

Szeretsz animációs filmeket készíteni? Műkedvelő amatőr vagy? Mutasd meg tudásod a szakmának és a közönségnek! 

Idén ötödik alkalommal várjuk az ország független, professzionális háttér nélkül dolgozó, underground, azaz szabad animációs filmkészítők munkáit a SZAFT-­ra, melyre az alábbi kategóriákban lehet jelentkezni:

  • workshopon készült filmek

  • középfokú animációs képzésen résztvevők (műhely)munkái

  • amatőr filmkészítők munkái

A Kecskeméti Animációs Filmfesztivál és a Helpi Ifjúsági Iroda és Fejlesztő Műhely közös szervezésében megvalósuló mustrára meghosszabbítottuk a nevezési határidőt, így június 17-ig lehet filmeket nevezni.

Sem tartalmi, sem időbeli megkötés nincs. Bárki a fenti kategóriákból nevezheti bármilyen technikával készült animációs alkotását a találkozóra. Azonban vallási, nemi és etnikai megkülönböztetésre, illetve erőszakos cselekedetre buzdító filmet a rendezvényen nem vetítenek.

A nevezett alkotásokat háromtagú szakmai zsűri bírálja, az általuk legjobbnak ítélt három film díjazásban részesül:

  1. díj: 100.000 Ft

  2. díj:   75.000 Ft

  3. díj:   50.000 Ft

Különdíj: részvétel a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) animációs felvételi előkészítőjén

A fesztivál szakmai támogatója a Daazo.com rövidfilmes portál, ahol a filmnevezés is zajlik. A regisztrációhoz ezen az oldalon töltheted fel a filmed, a feltöltésnél add meg a munkád adatait (stáblista, szinopszis, készítés ideje), majd küldd el a linket a neveddel együtt a szaftfesztival@gmail.com email címre!

A fesztivál ideje alatt a filmekre a közönség is szavazhat a Daazo oldalán. A legnépszerűbb alkotás az oldal által felajánlott ajándékcsomagot kapja.

Az 5. SZAFT időpontja: június 22-24.

Helyszín: Hírös Város Turisztikai Központ, Kecskemét

Films
My little animation, The salt is about a personal story that happened years ago and had a huge impact on my life, I lost my grandmother who was like a second mom to me. In my animation I tried to animate these feelings of grief that I had for a long time, that was like eating your food without salt. This is the meaning behind the title of the animation. The main character of my animation is my grandfather, who lived alone after the funeral and I tried to express the loneliness we all had by making him the center of attention, the life he continued to live, trying to find meaning to go on living without the love of his life. I tried to make my animation colorful, because in spite of it being a sad story, I wanted to put it in contrast, the story and the visual of the animation. The Salt animation was made in 2015.
54
04:25
Mint a fővárosba frissen felköltözött debreceni, az elmúlt másfél év minden hétvégéjén kétszer tettem meg a Budapest-Debrecen vonatutat. Az utak nagy részét a körülöttem ülő emberek megfigyelésével és megrajzolásával töltöttem, a filmen pedig ezekből a rajzokból elevenedik meg pár. A dialógusok is a közelemben ülő emberek társalgásai. Készítette: Holp Nándor 2017-ben
69
01:08
Édesanyám 2014 szeptemberében elhunyt, ezzel párhuzamosan édesapám megszakította testvéremmel és velem a kapcsolatot. Édesanyánk helyett nekünk kellett gondoskodnunk az egyedül maradt 90 éves nagymamánkról, aki a tragédiát nem tudta feldolgozni. Az animációmban személyes történetek, különböző idősíkok keverednek egy valós telefonbeszélgetés részlete alatt.
47
01:07