Submission is closed now!
Films (35)
1 / 1
Order by:
Creation dates 9..0
The truth behind the Apollo missions.

Apollo project

02:43
97
Első animációs filmem Arany János számomra egyik legszebb - "A méh románca" című - balladájából készült. A filmmel a ballada hangulatát, és a műfaji jellemzőket igyekeztem kiemelni.

A méh románca

02:43
143
Készítette: Kerek Emese Leírás: Az animációm egy a munkájába belefásult könyvtárosról szól, akinek már nem jelent kihívást a könyvek helyének megtalálása és a hatalmas polcok közötti eligazodás. Minden éjjel szorgalmasan végzi monoton munkáját. Egyik nap egy váratlan esemény történik. Talál egy nyitott könyvet, és bár még sok könyvet kéne a helyére vinni, kíváncsiságának engedve leül az asztal mellé és elkezdi olvasni. A szeme előtt pedig, egy hozzá hasonló élet eseményei bontakoztak ki. Belemerül a történésekbe és mire észbe kap már újra reggel lett. Megindulnak az emberek a folyosókon, élet költözik a könyvtár termeibe és az éjjel helyükre vitt könyvek újra lekerülnek a polcokról. Technikai információ: Az animációmat egy hagyományos technikával, fázisrajzolással, fekete-fehérben készítettem el. Témája Sziszüphosz mítosza és az általa jelentett sziszüphoszi munka. 1017. 02. 01-től 05. 31-ig, 4 hónapon keresztül készítette.

Körbe körbe

02:32
110
Egy döglégy és egy dögbogár a közös reggelijük elfogyasztására készülnek. Elkezdenek tanakodni, hogyan is múlhatott ki a táplálékuk. Okfejtésük során az emberek és a természet kapcsolatát, az ignoranciát és saját jellemüket veszik górcső alá. - Two scavenger insects speculate their meal's past. They investigate how nature is affected by people, the ingorance and their own personality.

Jó étvágyat, bogaram!

16:00
506
készítette: Berki Viktória- Kerek Emese Egy film, mely az ivóvíz utolsó cseppjének a megmentéséről szól. A filmben a csapból kicseppenő egyetlen vízcsepp átalakul a bolygónkká, majd később egy növénnyé, illetve egy állattá. 2016 októberében készült a film.

Egy csepp

01:06
78
Készítette: Major Kitti 2017. Ez egy transzpozíció (olyan adaptáció, amely a cselekményfelépítés terén is pontosan követi az eredeti művet). Az adaptáció során tehát, vizuálisan megjelenítem a vers mondatait, természetesen úgy, ahogy én látom. A vers üzenetét inkább látványban próbáltam vissza adni, ugyanis mindenki számára mást jelenthet egy-egy irodalmi mű, a hangulatát igyekeztem megfogni, és vizuálisan hozzáadni Polák Péter költeményéhez.

Egymásba írt testek

00:56
125
Készítette: Berki Viktória Egy gyurma animáció, mely az akadályok áthidalásáról szól. A föszereplőnk egy gyurmagolyó, melynek a környezete mindig megpróbálja megállítani, akadályozni céljai elérésében. A film befejezése két értelmű, vagy győz vagy elbukik, ez a film nézőjére van bízva, hogy ő mit lát ki belőle. 2017 tavaszán készült.

Kiút

03:26
137
Mi volt előbb? 2017

Which came first?

02:03
457
Painted frame-by-frame

La citta animata

03:15
146
Készítette: Jakab Zsolt Attila Szereplők: Jakab Zsolt Attila Mészáros Szilveszter Sipos Tamás Győrfi Attila Péterszegi Bence Tóth Dóra Ezzel az alkotással rá akarom ébreszteni az embereket arra hogy milyen fontos is ha személyes kapcsolatokat megőrizzük az emberekkel illetve a környezettel. Fontos szerepet játszik az idő is mivel time lapse technikával készült. Ahogy használjuk ezeket az eszközöket észre se vesszük hogy mennyire telik az idő és hogy mi történik a környezetünkben. Komoly problémákat fog okozni ha ez a jövőben is így fog maradni. El tűnek a közös percek, események, élmények az emberek között. Remélem hogy az alkotássommal rá tudom ébreszteni az embereket arra hogy ha egy nagyon jó közösségben vannak akkor hagyjanak fel a technika előnyeivel és élvezzék ki a közös perceket. 2017 Tavasza

Timeline

04:44
79
Álombeli utazáson megy keresztül főhősünk Rudi. Egy napsütéses délutáni séta a virágos mezőn, ami folyamatosan alakul át, miközben néhány rovar, vagy éppen egy üveg sör keresztezik Rudi útját, mígnem egy viharnak köszönhetően elrepül a fellegek fölé ahonnan átzuhan egy másik világba. Sétáját folytatva, itt is találkozik néhány élőlénnyel, majd elönti a folyó. A víz mélyén felgyorsulnak az események, az egyszerű utazása átmegy egy kaotikus absztrakt látomássá. 2017

Trip to the hills

04:37
606
MONDHATNÁM HOGY EZ VALAMI, DE IGAZÁBÓL SEMMI SEM. VISZONT HA OTT AZ A 'SEM', AKKOR EZ MÁR NEM SEMMI. TEHÁT MÉGIS VALAMI. TETSZIK AZ ÉRINTÉS, A NEVETÉS, AZ ÖLELÉS. A NYÚJTÓZKODÁS. TETSZIK MINDEN, AMI TÁVOLI ÉS PIHENTETŐ. AHOGY A HANG SZÉTFESZÍTI A FÜLEKET, ÉS BERÁNTJA MAGÁT AZ AGYBA: FÁJ. MINTHA VALAKI KÍNKESERVESEN VISÍTANA A FEJBEN. ZAJ, AMI AZ ŐRÜLETBE KERGET. AMITŐL GÖRCSBE RÁNDUL A GYOMOR, ÉS ÖKÖLBE SZORULNAK AZ UJJAK. AMITŐL TÉPKEDNI KEZDED A BŐRT A KÖRÖM MELLŐL. DE NÉHA OLYAN VALÓTLAN EZ AZ EGÉSZ, MINTHA NEM IS LÉTEZNE. ÉLNI, LÉLEGEZNI. HALLGATNI A SUTTOGÁS HANGJÁT. AZ OLYAN ÉRINTÉSEK NESZÉT, AMIKTŐL KELLEMESEN RÁZ KI A HIDEG, ÉS FELÁLL A SZŐR A KAROMON. EGY ISMERŐS ÉRZÉS: MINT MIKOR KISLÁNYKÉNT, AZ ORVOSI ÁGYON ÜLVE, POTYOGTAK A KÖNNYEIM. FELHŐ VOLTAM: ÁLMOS, ÉS FÁRADÉKONY LELKŰ. MINDEN ÖSSZESZŰKÜLT BENNEM; ÉS NEM MARADT MÁS, CSAK EGY ÁTLÁTSZÓ FOLT A SÖTÉT TÖMEGBEN. ÖSSZESZORÍT EZ AZ EGÉSZ. HOGY NEM VAGYOK ELÉG, SOHASEM ELÉG. CSAK EGY TEST: NEM TÖBB, MINT FIZIKAI LÉT. OLYAN LESZEK MINT A TÉLI ÉJJEL: FEKETE ÉS KÉRLELHETETLEN. DERMESZTŐEN FAGYOS. BAMBÁN BÁMULTAM MAGAMRA: ANNAK AZ ELFOGYOTT VALAKINEK A TEKINTETÉBE, AKI A TÜKÖRBŐL MEREDT VISSZA RÁM. MEGFAGYOTT AZ IDŐ, ÉS VELE EGYÜTT DERMEDTEM MEG ÉN IS. AZ ÉRINTÉS, AZ ÖLELÉS, MINDEN AMI TÁVOLI, AZTÁN ELTŰNÖK HIRTELEN.

Je ne sais quoi

03:30
433
Az animációs filmem olyan élethelyzeteket mutat be ahol az ember ellenségesen viselkedik egy, valamiben különböző ember társával szemben Készítette: Mészáros Szilveszter 2017 Tavasza

Egyenlőtlen

02:34
108
This work is based on a poem made during the autocracy of Hungary, called Családi kör by Arany János. With the abstract image and the suggestive sounds we recreated the cold, melancholic atmosphere which was specific at that time. There is two part in the video, one view from the outside of the village courtyard, and the other is from inside of the family's house. The act follows the storyline of the actual poem. This work was awarded with III. place on the Wágner Nándor competition in may of 2017. /Cast: Kádár Klaudia and Sarkadi Imola /Place: Nagyvárad, Románia 2017

Családi kör

01:03
83
Készítette: Pál Erik Zene: Noise Problems Selections - 04_Mouths of the rrawadi Narráció: Tömöri János Filmemet az 1956-os forradalom 60. évfordulójára készítettem. Ez a film is az 56-os visszaemlékezés része. Nem a hősiességet ünnepli, hanem egy idős ember emlékfoszlányai. Nyoma van az emlékek között a több évtizedes elhallgatásnak, a régmúlt szándékos politikai félremagyarázásának. Animációs filmem alapanyagául szolgáló hanganyagot a Debreceni Csökkentlátók Otthonában élő Tömöri János úrral készítettem. A film képi anyagát kézzel készített rajz animációs technikával hoztam létre.​

Fragmentum

02:45
94
Stáb lista: Készítette: Pál Erik Narráció Edelényi Vivien Zene: Tóth Zsigmond- Zian- Drop the Bass Kisfilm elkészítés ideje: 1 hónap Cselekmény: A cselekmény szerint egy bevásárlóközpont parkolójában néhány ember megver egy nőt, s annak fogyatékos unokaöccsét. A történet mondanivalója, -már a novellában is érezhető,- nem csak az, hogy néhány ember bántalmaz másokat, azért mert különböznek tőlük, hanem az is, hogy ez a mai világban bárhol, bármikor, bárkivel megtörténhet, hiszen minden ember különböző. Technika A történetet vegyes animációs technikával tervezem létrehozni, melyben szerepet kap a videóval rögzített képanyag, a fotó, a papírkivágásos animációs technika. A novella szövege hanganyagként kerülne a film alá, ennek hossza két és fél perc, így az animációs film hossza három perc alatti.

Anyone else

02:32
625
Készítette: Major Kitti és Tóth Dóra 2016. A társadalmi túlfogyasztásról készített animáció, amely papírkivágásos technikával készült el.

Mindent!

01:00
72
Készítette: Major Kitti és Tóth Dóra 2017. Az Esti Kornél együttesnek készített videoklipp, vegyes technikával készült el.

Nem kár

03:47
86
A történet három, stílusban nagyon különböző karakterről szól. Akik az egy nap megpillantanak egy szép lányt. A három szereplőnek a célja, hogy társalgásba kezdjenek a kiszemelt hölggyel. Mind három szereplő a kiszemelt lányra pályázik így konfliktus alakul ki köztük. A kirobbanó konfliktust viszont nem a való élet pályáján játsszák le hanem egy képzeletbeli kétdimenziós világ szintjén,egy számítógépes játék karaktereié válnak. Mivel különböző karakterekről van szó, másban erősek, eltérő szinteken eltérő eredményeket érnek el. A virtuális küzdelem kiélezett és látványos. A harc végén a földön fekvő játékosok még a kudarcokat heverik ki a vereség után, "sebeiket nyalogatják", mikor odalép hozzájuk a lány. Itt már visszaérkezünk a realitásba. Rájuk néz, majd az odagurult almát felveszi, beleharap kimegy a teremből. A történet pixillációs technikával szándékozom létrehozni. Stáblista: Rendezte és készítette: Balogh Tibor Szereplők: Major Kitti, Mészáros Szilveszter, Jakab Zsolt Attila, Sipos Tamás Készült: 2017 Tavaszán

Alma

03:12
202
Készítette: Tóth Dóra 2017. Simon Márton gyermekként veszítette el édesanyját, aki súlyos betegség után tüdővizenyőben hunyt el. Édesanyja halálára emlékezve írta ezt a verset, s közben nem csak anyjának emléke tűnik fel, a vers soraiból, hanem kisfiú önmaga is. Kisfiúként, magára maradva bolyong az üres lakásban, édesanyja holmijai között tehetetlenül próbálja feldolgozni a veszteséget. Lezáratlan a kapcsolata, nem tud túllenni rajta.

A merülés elmélete

02:07
312
Info

SZAFT 2017

5. Szabad Animációs Filmkészítők Találkozója

Filmkészítői végzettség és stúdióháttér nélkül is játszi könnyedséggel fabrikálsz animációs filmet? Mutasd meg tudásod a szakmának és a közönségnek!

Idén ötödik alkalommal várjuk az ország független, professzionális háttér nélkül dolgozó, underground, azaz szabad animációs filmkészítők munkáit a SZAFT­-ra!

A nevezett alkotásokat háromtagú szakmai zsűri bírálja, az általuk legjobbnak ítélt 3 alkotás díjazásban részesül:

  1. díj: 100.000 Ft

  2. díj: 75.000 Ft

  3. díj: 50.000 Ft

Meghosszabbított jelentkezési határidő: június 17.

Időpont: 2015. június 25­-27.

Helyszín: a kecskeméti Tudomány és Technika Háza