Submission is closed now!
Comments
Guest
Info

SZAFT 2017

5. Szabad Animációs Filmkészítők Találkozója

Filmkészítői végzettség és stúdióháttér nélkül is játszi könnyedséggel fabrikálsz animációs filmet? Mutasd meg tudásod a szakmának és a közönségnek!

Idén ötödik alkalommal várjuk az ország független, professzionális háttér nélkül dolgozó, underground, azaz szabad animációs filmkészítők munkáit a SZAFT­-ra!

A nevezett alkotásokat háromtagú szakmai zsűri bírálja, az általuk legjobbnak ítélt 3 alkotás díjazásban részesül:

  1. díj: 100.000 Ft

  2. díj: 75.000 Ft

  3. díj: 50.000 Ft

Meghosszabbított jelentkezési határidő: június 17.

Időpont: 2015. június 25­-27.

Helyszín: a kecskeméti Tudomány és Technika Háza

Films
Egy szombati ebédnél beszélgettem a szüleimmel a csernobili katasztrófáról, hogy megértsem és lefordítsam azt a saját személyes nyelvemre, és hogy megoldást keressek, hogy ne történhessen meg ilyen még egyszer. Ehhez 8-9 éves korom rajzait animáltam meg, amikhez újakat is hozzáadtam, úgy mint a vörös csillag, óriáskerék és a szélerőművek. I asked my parents about Chernobyl during a Saturday’s family lunch and tried to understand and translate that tragedy to my personal language and to find a solution to not let that happen again. I animated my old drawings from when I was 8-9 years old and added new ones like the red star, the ferris-wheel and the wind power stations.
55
02:29
készítette: Berki Viktória- Kerek Emese Egy film, mely az ivóvíz utolsó cseppjének a megmentéséről szól. A filmben a csapból kicseppenő egyetlen vízcsepp átalakul a bolygónkká, majd később egy növénnyé, illetve egy állattá. 2016 októberében készült a film.
47
01:06
Készítette: Jakab Zsolt Attila Szereplők: Jakab Zsolt Attila Mészáros Szilveszter Sipos Tamás Győrfi Attila Péterszegi Bence Tóth Dóra Ezzel az alkotással rá akarom ébreszteni az embereket arra hogy milyen fontos is ha személyes kapcsolatokat megőrizzük az emberekkel illetve a környezettel. Fontos szerepet játszik az idő is mivel time lapse technikával készült. Ahogy használjuk ezeket az eszközöket észre se vesszük hogy mennyire telik az idő és hogy mi történik a környezetünkben. Komoly problémákat fog okozni ha ez a jövőben is így fog maradni. El tűnek a közös percek, események, élmények az emberek között. Remélem hogy az alkotássommal rá tudom ébreszteni az embereket arra hogy ha egy nagyon jó közösségben vannak akkor hagyjanak fel a technika előnyeivel és élvezzék ki a közös perceket. 2017 Tavasza
52
04:44