Submission is closed now!
Comments
Guest
Info

SZAFT 2015

4. Szabad Animációs Filmkészítők Találkozója (SZAFT)
 
Filmkészítői végzettség és stúdióháttér nélkül is játszi könnyedséggel fabrikálsz animációs filmet? Mutasd meg tudásod a szakmának és a közönségnek!
 
Idén negyedik alkalommal várjuk az ország független, professzionális háttér nélkül dolgozó, underground, azaz szabad animációs filmkészítők munkáit a SZAFT­ra!
 
A nevezett alkotásokat háromtagú szakmai zsűri bírálja, az általuk legjobbnak ítélt 3 alkotás díjazásban részesül:
 
1. díj: 100.000 Ft
 
2. díj: 75.000 Ft
 
3. díj: 50.000 Ft
 
Emellett az első három alkotó az ország egyik legsikeresebb animációs műhelyében, az Umbrella Budapest-New Yorkban készítheti el filmjét, a stúdió által nyereményként felajánlott stúdióidő alatt!
 
Időpont: 2015. június 25­-27.
 
Helyszín: a kecskeméti Tudomány és Technika Háza

Films
Egy lepukkant birtokon sem mindegy, hogy ki az úr a háznál!
96
04:05
Egy 4 perces klaszikus rajzfilm animácioval készült . A hátteret vizfestékkel készitetem . Témája az elfogadás . Az ötlet önnmagam megértése során jutott felszinre , ami alatt kiderült nem csak rám vonatkozoan van jelentése az ötletemnek A megváltást mint az elfogadás öt lépcsöjét foglalja magában . Ezt egy nem hétköznapi fantázia világgal szeretném reprezentálni . A történet szerint egy földöntuli bolygon vagyunk aminek a neve "Luna " . Öt fejezetre osztottam a történetet , mely az elfogadás állomásain vezet körbe. 1. A magány , 2. Ellenkezés , 3. fájdalom , 4. tett , 5. elfogadás készült . 2015.01.15
84
03:58
Andersen meséjét feldolgozva, egy új környezetben újjá születik a Rendíthetetlen ólomkatona története. A főhősünk egy egylábú ólomkatona, aki megpillantja az asztalon táncoló balerinát és azonnal szerelembe esik. Nem éppen egyszerű az út a lány szívéhez, hiszen rosszakarója, az Ördögfióka, kilöki őt az ablakon, így a katonánk különböző kalandokba keveredve megpróbál visszajutni szerelméhez. Az eredeti történethez képest némi eltérés van a cselekményekben.
73
06:33