Submission is closed now!

Lásd, amit hallasz! BFZ-pályázat

Újra Lásd, amit hallasz! A Budapesti Feszitválzenekar idén is meghirdeti a középiskolásoknak szóló filmpályázátát.

Az idei feladat:
FILMESÍTSÉTEK MEG BARTÓK BÉLA „A CSODÁLATOS MANDARIN” CÍMŰ ZENEKARI SZVITJÉNEK RÉSZLETÉT!

Találjátok meg azt a filmes műfajt, megvalósítási eszközt, amely számotokra a legérdekesebb, legizgalmasabb! Mobillal vagy kamerával, színesben vagy fekete-fehérben, röviden vagy hosszabban: a feladat pontos értelmezése rajtatok múlik. Akárhogy is döntötök, az elkészült filmeket a nagyközönség számára is levetítjük a Müpában, a fődíj nyertese(i) pedig elkísérheti(k) a Fesztiválzenekart az egyik európai turnéjára.
 
A film bármilyen műfajú lehet, bármilyen technikával dolgozhattok, és ha nincs kamerátok, akár mobiltelefonnal is felvehetitek, vagy számítógépes animációs programmal is elkészíthetitek. Találjátok meg azt a filmes műfajt, megvalósítási eszközt, amely számotokra a legérdekesebb, legizgalmasabb!
 
Bármilyen a zenéhez illő történetet kitalálhattok, ennek ne legyen köze a hasonló nevű színpadi mű történetéhez. Azon gondolatokat, érzéseket, inspirációkat jelenítsétek meg, amelyeket a zene ébresztett bennetek.
 
Óriási hír, hogy zsűrielnökünk, Deák Kristóf kisfilmjét Oscar-díjra jelölték.

Aki pedig erről dönt, vagyis a zsűri:

- Fischer Iván, karmester, a Budapesti Fesztiválzenekar zeneigazgatója
- Zsűrielnök - felkérés alatt
- Kis Hajni, rendező
- Lichter Péter, rendező
- Deák Zsuzsanna, a Daazo.com munkatársa
- a Fesztiválzenekar muzsikusai

A pályázat részleteiről és a jelentkezés menetéről a BFZ weboldalán olvashattok: http://www.bfz.hu/kozos-ugyeink/lasd-amit-hallasz/

 
Jelentkezési határidő: 2017. december 16.

 

 

 

 

Films
Belső konfliktus egy alkotásról
180
04:24
Szeretettel.
133
03:21
Lásd, amit hallasz! BFZ-pályázat A filmet az Ócsai Bolyai János Gimnázium és a Múzsák A.M.I. média szakos diákjai készítették. Fogadjátok szeretettel!
470
03:55