Submission is closed now!

Lásd, amit hallasz! BFZ-pályázat

Újra Lásd, amit hallasz! A Budapesti Feszitválzenekar idén is meghirdeti a középiskolásoknak szóló filmpályázátát.

Az idei feladat:
FILMESÍTSÉTEK MEG BARTÓK BÉLA „A CSODÁLATOS MANDARIN” CÍMŰ ZENEKARI SZVITJÉNEK RÉSZLETÉT!

Találjátok meg azt a filmes műfajt, megvalósítási eszközt, amely számotokra a legérdekesebb, legizgalmasabb! Mobillal vagy kamerával, színesben vagy fekete-fehérben, röviden vagy hosszabban: a feladat pontos értelmezése rajtatok múlik. Akárhogy is döntötök, az elkészült filmeket a nagyközönség számára is levetítjük a Müpában, a fődíj nyertese(i) pedig elkísérheti(k) a Fesztiválzenekart az egyik európai turnéjára.
 
A film bármilyen műfajú lehet, bármilyen technikával dolgozhattok, és ha nincs kamerátok, akár mobiltelefonnal is felvehetitek, vagy számítógépes animációs programmal is elkészíthetitek. Találjátok meg azt a filmes műfajt, megvalósítási eszközt, amely számotokra a legérdekesebb, legizgalmasabb!
 
Bármilyen a zenéhez illő történetet kitalálhattok, ennek ne legyen köze a hasonló nevű színpadi mű történetéhez. Azon gondolatokat, érzéseket, inspirációkat jelenítsétek meg, amelyeket a zene ébresztett bennetek.
 
Óriási hír, hogy zsűrielnökünk, Deák Kristóf kisfilmjét Oscar-díjra jelölték.

Aki pedig erről dönt, vagyis a zsűri:

- Fischer Iván, karmester, a Budapesti Fesztiválzenekar zeneigazgatója
- Zsűrielnök - felkérés alatt
- Kis Hajni, rendező
- Lichter Péter, rendező
- Deák Zsuzsanna, a Daazo.com munkatársa
- a Fesztiválzenekar muzsikusai

A pályázat részleteiről és a jelentkezés menetéről a BFZ weboldalán olvashattok: http://www.bfz.hu/kozos-ugyeink/lasd-amit-hallasz/

 
Jelentkezési határidő: 2017. december 16.

 

 

 

 

Films
Szeretettel.
128
03:21
Almalé 1. rész: Éjféltájt A szülők buliznak, Zsófi egyedül van otthon. Holnap matekdoga! Éjszakába nyúlóan küszködik, gyötrődik a számokkal. Nagy szomjúság tör rá, az asztalon apa egy furcsa üveget hagyott. Zsófi nézegeti: „Valami almalé felirat van rajta, biztos jó, apa mindig örül, mikor ihat belőle. Na nézzük, az illata egész jó. A matek viszont borzalom, de ez az almalé...” Éjféltájt lehet az idő Zsófi kezd elpilledni, belealszik a matekba. 2. rész: A katasztrófa Matekóra, a tanár beront a terembe, kezében a napló és egy csomó papír. Zsófit kiveri a víz, mégsem marad el a doga. Tanár kiosztja a feladatokat, Zsófinak reggel óta fáj a feje, ránéz a lapra: „Mi ez? Valami kínai szöveg?” Nagy nehezen elkezdi megoldani a feladatokat, de ahogy éppen belelendülne, már csengetnek is, és vége. „Ez szörnyűség…; Óriási katasztrófa…; meg fogok bukni!” 3. rész: A lehetetlen Következő matekóra: „És kijavította? Nem adja oda, csak óra végén? Ne már!” Zsófi nézi az órát: „Hogy lehet ezt kibírni? „Biztos egyes!” „Apa agyonver!” „Már csak öt perc, á nem is akarom látni.” „Talán tesiórán lenyeltem egy kislabdát…, akkora csomó van a gyomromban.” „Osszad már gyorsabban.” „Végre odaadja! „Mit vigyorog ez ennyire???, tudom, hogy rossz lett.” „Nem hiszem el.” „Ötös lett??, ez meg hogy???” „Lehetetlen…, majd kiugrik a szívem…, én csináltam!!!, mégis okos vagyok!?!” 4. rész: Az ébredés „Ötöst kaptam, azonnal el kell mondanom apának…” Ú de fáj a fejem, és a szám is kiszáradt. Jaj összenyálaztam a füzetet…, hol vagyok??, hány óra??, te jó ég!!, még mindig éjjel van... Neeeee, csak álmodtam!?! This is your film submitted to "Lásd, amit hallasz! BFZ-pályázat" contest.
459
04:02
A képzeletbeli valóság megálmodása Bartók Béla zenéjére. This is film submitted to "Lásd, amit hallasz! BFZ-pályázat" contest.
1,134
04:08