Életrevaló Egyesület 2014

Submission is closed now!

Életrevaló Egyesület: Válaszd a jövőt, válaszd az életet!

„Válaszd a jövőt, válaszd az életet” 
Biztonságosabb Internet használatért országos kisfilmkészítő versenyét
10-18 év közötti fiatalok részére
 
A videofilm a saját korosztályod részére készüljön! Alkothatsz önállóan, vagy csoportban. Azonban a jelentkezési lapon kérjük, egy személyt nevezz meg, akit díjazhatunk.
 
Téma: 
Pályázatunkban azt várjuk, hogy fogalmazzátok meg hatásosan, hogyan lehet tudatosabban, biztonságosabban használni az Internetet. Milyen veszélyek leselkedhetnek a kicsikre, nagyokra, és a felnőttekre az Interneten. Hogyan lehet elkerülni, hogy valaki áldozat, vagy elkövető legyen az Interneten? Hogyan védekezzünk, mire figyeljünk? Mit vártok a felnőttektől, a családotoktól, az iskolától, barátaitoktól és másoktól, hogy nagyobb biztonsággal használhassátok az Internet adta lehetőségeket? Filmekben kritikával élhettek a játékfüggőséggel, NET- és egyéb függőséggel, az adathalászattal, a zaklatással, a cyberbulling, szexting, catfishing jelenségeivel szemben. 
 
Jelenjen meg filmjeitekben a lehetséges problémakezelési módok. Ki, és mit tehet, ha a problémát észlelte? Mutassatok példát arra is, hogy hová lehet segítségért fordulni, továbbá fogalmazzatok meg pozitív üzeneteket a filmekben. Ne feledjétek a humor szerepét sem, hiszen az gyógyít! 
 
Filmetek izgalmas, érdekes, hiteles legyen! Olyan, amit ti is szívesen megnéznétek bármikor. Legyenek kritikusak, kreatív módon mutassátok be, hogy mi lehet célravezető. 
 
A technika:
A film maximum 5 perces lehet. Hosszabb filmet nem fogadunk be a versenybe.
A film lehet animáció, videofelvétel, bábfilm, rajzfilm, gyurmafilm, dokumentumfilm, bármi, a műfajt nem korlátozzuk. De ha nincs drága kamerád, az sem baj. Fogd a mobilodat és filmezz azzal! 
 
Nevezési határidő: 2014. november 30. éjfél
Filmek beérkezési határideje: 2014. november 30. éjfél
 
 
Hogyan nevezhetsz: 
Nevezés ingyenes. Első lépésként jelezd részvételi szándékod az  eletrevalo.egyesulet@hotmail.com email címen, vagy a Facebookon  az Életrevaló Egyesületnek.. Jelöld be az Életrevaló Egyesületet (mint személyt) a Facebook oldalán. Ezen a felületen tudsz kommunikálni velünk, vagy email-en. 
 
Az elkészült filmet töltsd fel a Daazo oldalára a lehető legjobb minőségben!
 
 
Kérjük, hogy olyan email címet adjatok meg, amit rendszeresen figyeltek, mivel e-mailen jelezzük vissza a nevezés elfogadását és a filmek beérkezését is.
 
Nyertes pályázatok díjazása: Tárgynyeremények, (filmezéshez használható eszközök, kamerák, tablet).
 
 A legjobb filmeket oktatási célokra használják fel a szervezők és a megbízó, ezért szerződést kötünk az Életrevaló Egyesület honlapjain (http://www.eletrevaloegyesulet.jimdo.com), továbbá az Facebook oldalán egy kisfilm gyűjteménybe is felkerülnek a filmek.
 
Értékelés: A film-pályázatokat 2014. november 15-ig értékeli a zsűri. 
Záró rendezvény, díjkiosztó gála: Várhatóan 2014. december  06-án lesz Budapesten. 
 
Információ a szerződéstervezetről:
Szerződés tervezetet emailen eljuttatjuk a pályázókhoz legkésőbb nevezési határidő napjáig.
Azokkal a pályázókkal, akinek a filmjét kiemelkedőnek értékelte a zsűri, helyezéstől függetlenül, a szervezők szerződést kötnek a filmvetítési jogokra
 
A filmben szereplő zenei és képi anyagok jogtisztaságáért a szerző felel!
 
Amire kérünk, hogy figyelj filmed tartalma, és formája ne legyen:
másokat (névviselési jogot, képmáshoz való jogot) sértő
társadalomra veszélyes
hatályos magyar jogszabályba ütköző, vagy egyébként jó erkölcsbe ütköző, pornográf tartalmú
az Életrevaló Egyesület, az Ökumenikus Segélyszervezet érdekeit sértő
harmadik személy szerzői jogait sértő
faji, nemzetiségi, vallási, nemi vagy politikai ellentéteket szító, illetve súlyos vagy széleskörű ellenállást kiváltó
egészségre ártalmas anyagok használatára bátorító
bűncselekményre felbujtó
védjegyoltalmat, vagy más földrajzi árujelzés oltalmát sértő
tiltott reklámot tartalmazó, vagy a reklámokra és elektronikus hirdetésekre vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket sértő tartalmú.
 
További kérdésekkel fordulj az Életrevaló Egyesület szakmai vezetőjéhez: Preszl Éva, 
 
További információkat a következő honlapokon találsz: 

Films
- “Horror Vacui” 14´, color, DV, 2007, Spain. One day Paco discovers a hole growing inside him. He blames his daily routine for this emptiness. He ponders and finally decides to change his daily schedule. Step by step he tries to improve and to get a change inside his monotonous life. But instead of disappearing the hole grows bigger and bigger. All of a sudden he finds a revolutionary solution for his problems.
29
13:58
First short film by Anna Troyanskaya
96
02:07
Surrealism. Speculation on the split mind phenomenon. Two lines of fortune. Dream and life. Good and evil. All of them are in parallel. The girl walks through the forest, across the field, among the fabulous arts of building. She cries and laughs, looks for something, gets scared and runs away. Does she get into a trap or move towards the sun?
61
03:56
Participants