Ottlik 101

Shoutbox
Info

OTTLIK 101

 

A Kortárs folyóirat és a Kortárs Online kulturális portál az Ottlik emléknapok 2013. rendezvénysorozat keretében nyílt pályázatot hirdetett Ottlik Géza irodalmi munkásságán

alapuló, az író motívumai által inspirált, azokat felhasználó rövidfilmek és filmetűdök készítésére. A pályázatra 24 kisfilm érkezett - a zsűri által kiválasztotz 13 kisfilmet csak itt a Daazón lehet megtekinteni.

 

A zsűrizést a Kortárs Online filmrovatának tagjai végezték, a zsűri elnöke Enyedi Ildikó filmrendező volt. A pályamunkák elbírálásakor figyelembe vették a különböző modern és egyéni filmnyelvi eszközök kreatív felhasználását, továbbá a kijelölt téma minél alaposabb kiaknázását.

 

A hivatalos eredményhirdetésre május 10-én este került sor a Petőfi Irodalmi Múzeumban, ahol a zsűri által legjobbnak ítélt pályamunka készítője 200.000 Ft díjazásban részesült.

 

A fődíjat Kőrösi Máté Dömdödöm című filmje nyerte el: a játékos szerelmesfilm Lázár Ervin és Ottlik Géza között teremt hidat.

 

A 13 kiemelt helyezett díjazása a Daazo.com kisfilmes videómegosztón való limitált idejű, exkluzív megjelenés, amelyeket csak itt a Daazo.com dedikált Ottlik csatornájában lehet megtekinteni. 

Followers
Films
Horváth Tamás filmje. Az Ottlik 101 pályázatra készült kisfilm. A pályázat célja Ottlik Géza irodalmi munkásságán alapuló, az író motívumai által inspirált, azokat felhasználó rövidfilmek és filmetűdök készítése.
281
05:05
Majoros Sándor filmje. Az Ottlik 101 pályázatra készült kisfilm. A pályázat célja Ottlik Géza irodalmi munkásságán alapuló, az író motívumai által inspirált, azokat felhasználó rövidfilmek és filmetűdök készítése.
128
05:54
Kaló-B. péter filmje. Az Ottlik 101 pályázatra készült kisfilm. A pályázat célja Ottlik Géza irodalmi munkásságán alapuló, az író motívumai által inspirált, azokat felhasználó rövidfilmek és filmetűdök készítése.
49
10:17