Ottlik 101

Films (13)
1 / 1
Order by:
Creation dates 9..0
Balla Gábor filmje. Az Ottlik 101 pályázatra készült kisfilm. A pályázat célja Ottlik Géza irodalmi munkásságán alapuló, az író motívumai által inspirált, azokat felhasználó rövidfilmek és filmetűdök készítése.

Félveforgók

12:50
82
Kaló-B. péter filmje. Az Ottlik 101 pályázatra készült kisfilm. A pályázat célja Ottlik Géza irodalmi munkásságán alapuló, az író motívumai által inspirált, azokat felhasználó rövidfilmek és filmetűdök készítése.

Hamiskártyások

10:17
78
Földeák Laura és Kelecsényi Klaudia filmje. Az Ottlik 101 pályázatra készült kisfilm. A pályázat célja Ottlik Géza irodalmi munkásságán alapuló, az író motívumai által inspirált, azokat felhasználó rövidfilmek és filmetűdök készítése.

Nincs mese - a művész és a halál

07:31
345
Horváth Tamás filmje. Az Ottlik 101 pályázatra készült kisfilm. A pályázat célja Ottlik Géza irodalmi munkásságán alapuló, az író motívumai által inspirált, azokat felhasználó rövidfilmek és filmetűdök készítése.

Nézőpontok

05:05
385
Majoros Sándor filmje. Az Ottlik 101 pályázatra készült kisfilm. A pályázat célja Ottlik Géza irodalmi munkásságán alapuló, az író motívumai által inspirált, azokat felhasználó rövidfilmek és filmetűdök készítése.

Az utolsó mese

05:54
230
Pala Mátyás filmje. Az Ottlik 101 pályázatra készült kisfilm. A pályázat célja Ottlik Géza irodalmi munkásságán alapuló, az író motívumai által inspirált, azokat felhasználó rövidfilmek és filmetűdök készítése.

Virrasztók

03:32
60
Petz Anna filmje. Az Ottlik 101 pályázatra készült kisfilm. A pályázat célja Ottlik Géza irodalmi munkásságán alapuló, az író motívumai által inspirált, azokat felhasználó rövidfilmek és filmetűdök készítése.

Kémjátszma

11:31
118
Pucsek András filmje. Az Ottlik 101 pályázatra készült kisfilm. A pályázat célja Ottlik Géza irodalmi munkásságán alapuló, az író motívumai által inspirált, azokat felhasználó rövidfilmek és filmetűdök készítése.

22:05

03:00
73
Dudás Tamás filmje. Az Ottlik 101 pályázatra készült kisfilm. A pályázat célja Ottlik Géza irodalmi munkásságán alapuló, az író motívumai által inspirált, azokat felhasználó rövidfilmek és filmetűdök készítése.

Lapos

06:45
306
Takács Rita filmje. Az Ottlik 101 pályázatra készült kisfilm. A pályázat célja Ottlik Géza irodalmi munkásságán alapuló, az író motívumai által inspirált, azokat felhasználó rövidfilmek és filmetűdök készítése.

Mesés szerelem

10:00
156
Baki Júlia filmje. Az Ottlik 101 pályázatra készült kisfilm. A pályázat célja Ottlik Géza irodalmi munkásságán alapuló, az író motívumai által inspirált, azokat felhasználó rövidfilmek és filmetűdök készítése.

Ujjlenyomat a deszkafalon

05:00
131
Szűcs Péter Pál filmje. Az Ottlik 101 pályázatra készült kisfilm. A pályázat célja Ottlik Géza irodalmi munkásságán alapuló, az író motívumai által inspirált, azokat felhasználó rövidfilmek és filmetűdök készítése.

Szabad

03:04
95
A colorful tale about love and how to tell it.

Dömdödöm

08:30
1,972
Info

OTTLIK 101

 

A Kortárs folyóirat és a Kortárs Online kulturális portál az Ottlik emléknapok 2013. rendezvénysorozat keretében nyílt pályázatot hirdetett Ottlik Géza irodalmi munkásságán

alapuló, az író motívumai által inspirált, azokat felhasználó rövidfilmek és filmetűdök készítésére. A pályázatra 24 kisfilm érkezett - a zsűri által kiválasztotz 13 kisfilmet csak itt a Daazón lehet megtekinteni.

 

A zsűrizést a Kortárs Online filmrovatának tagjai végezték, a zsűri elnöke Enyedi Ildikó filmrendező volt. A pályamunkák elbírálásakor figyelembe vették a különböző modern és egyéni filmnyelvi eszközök kreatív felhasználását, továbbá a kijelölt téma minél alaposabb kiaknázását.

 

A hivatalos eredményhirdetésre május 10-én este került sor a Petőfi Irodalmi Múzeumban, ahol a zsűri által legjobbnak ítélt pályamunka készítője 200.000 Ft díjazásban részesült.

 

A fődíjat Kőrösi Máté Dömdödöm című filmje nyerte el: a játékos szerelmesfilm Lázár Ervin és Ottlik Géza között teremt hidat.

 

A 13 kiemelt helyezett díjazása a Daazo.com kisfilmes videómegosztón való limitált idejű, exkluzív megjelenés, amelyeket csak itt a Daazo.com dedikált Ottlik csatornájában lehet megtekinteni. 

Followers