BFZ 2016

Submission is closed now!
Info

BFZ 2016 info

A Budapesti Fesztiválzenekar idén is meghirdeti az öt éve hagyományteremtő szándékkal életre hívott filmes pályázatát a középiskolák tanulói számára. A pályázaton egyénileg vagy csoportosan (maximum 5 fős csapatokat alkotva) lehet indulni.

This year the Budapest Festival Orchestra is once again inviting high-school students to enter its film competition; after the successful launch three years ago it is hoped this will become a traditional annual event. Budding film-makers can enter individually or in groups (up to a maximum of 5 team members). 

This year's task: 

Make a film of a one or two movements of Shostakovich’s Hamlet Suite!

There are no restrictions on the genre of the film, any type of technique may be used, and if you don't have a camera then just use your mobile phone or computer animation software.  

Identify the genre and the method of filming that is the most interesting and exciting for you!

Films
Ophelia Horatio feldúltan megy hazafelé. Fájdalommal van teli a szíve Opheliával történtek miatt. Gondolatai felhergelik, és elhatározza, mégis megküzd Opheliáért. Ekkorra ér Hamleték háza elé, gondolkodás nélkül befordul a kapun és bemegy a házba. Pár perc múlva dörrenés hallatszik, Horatio rohan ki a házból, majd fellöki a szomszéd ház előtt sepregető nénit. A rendőrök már a kórházban találkoznak a szülőkkel, akik értetlenül állnak az eset előtt. Aztán a helyszínt is meglátogatják. A szomszédtól megtudják, hogy láttak kifutni egy fiút a házból. Horatio rémülten, reszketve, lázasan alszik el. Másnap az osztályban Horatio nem szól senkihez, látják rajta, hogy nincs jól. Ophelia sem tudja szóra bírni. Az első órán az igazgató rendőrök kíséretében lép az osztályba. Az igazgatói tárgyalóba viszik Opheliát, barátnőjét és Horatio-t, behívatják a szülőket is, és amíg a szülők megérkeznek, az igazgató jelenlétében mindegyikkel külön beszélgetnek. Ophelia nem érti mi történt, megtudja, hogy Hamlet életéért küzd a korházban. Elmondja, hogy mi történt hármójuk között. Emlékképek villannak be gyerekkorukról, barátságukról. Horatio nem szól semmit, látszik rajta, hogy fél, reszket és fal fehér, mikor szülei megérkeznek összeesik. Mentők viszik el. Ophelia Horatio szüleivel a mentők után indul, a kocsiban a szülők elmondják neki…, amiből megérti Horatio viselkedését. A korházban a szülők rohannak Horatiot keresve, közben Ophelia meglátja Hamlet szüleit az intenzív folyosóján. Odarohan és az ablakon keresztül meglátja, hogy az orvosok kijönnek Hamlet szobájából és anyja nem kap levegőt a zokogástól. Ophelia nem bírja tovább nézni, elszalad Horatio szülei után. Megáll az ajtóban, az ágy mellett állnak Horatio szülei, sírnak. Az ágy másik oldalán az orvos letakarja Horatiot. Sokkot kap és kiszalad a korházból, szalad végig az utcán. A tanításnak már vége a diákok szállingóznak kifelé az épületből, de ő befelé tart. A szembejövők észreveszik, hogy nagy baj van, egyeseknek a meglepettségtől eláll a szavuk, csak utána fordulnak, osztálytársai kérdezgetik, de félrelöki őket. Megy fel a lépcsőn a termük felé a felső emeletre, a folyosón elhalad az emeleti terasz ajtaja előtt. Megáll, visszafordul és kilép a teraszra. Kimegy a szélre, lenéz a belső udvarra, átlépi a korlátot… Lásd, amit hallasz - A Budapesti Fesztiválzenekar filmes pályázatára (2016) készült filmünk. Készítette a VPGMEDIA - a váci Piarista Gimnázium Média Szakköre
847
08:02
Magyarország kocsmáinak a 4%-át felszámolták. A történet egy ilyen vidéki, kihalt csehóban játszódik. Groteszk helyzetek halmozódnak fel a hely látszólag unalmas atmoszférájában. A környezet sivár, sötét, melankólikus. Műfaja: Szatíra
1,016
06:38
Flessbekkekkel. c: Lásd amit hallasz pályázatra. 2016
388
05:15