BFZ 2016

Submission is closed now!
Films (28)
1 / 1
Order by:
Creation dates 9..0
A BFZ 2016 -os "Lásd , amit hallasz" filmpályázatára készített kisfilmünk, mely egy szerelmi tragédiát dolgoz fel.

Engedd el...

03:12
449
Az ELTE Trefort Ágoston Gyakorlóiskola 11. évfolyamának filmje a BFZ 2016-os Lásd amit hallasz pályázatára. A történet 2 síkon játszódik párhuzamosan, egy elmegyógyintézetben és a főszereplőnk fejében, ahol egy kicsit másként néz ki a világ. Főszereplőnk összetűzésbe kerül az ápolójával, mert olyat vesznek el tőle, ami nagyon fontos neki.

Aranyketrec

02:41
756
A film egy lányról szól, aki menekülni próbál a hétköznapok kihívásai és saját "őrültsége" elől de mindig ugyanabba a problémába ütközik: saját magába.

Hétköznapi őrültségek

04:21
1,140
Ophelia Horatio feldúltan megy hazafelé. Fájdalommal van teli a szíve Opheliával történtek miatt. Gondolatai felhergelik, és elhatározza, mégis megküzd Opheliáért. Ekkorra ér Hamleték háza elé, gondolkodás nélkül befordul a kapun és bemegy a házba. Pár perc múlva dörrenés hallatszik, Horatio rohan ki a házból, majd fellöki a szomszéd ház előtt sepregető nénit. A rendőrök már a kórházban találkoznak a szülőkkel, akik értetlenül állnak az eset előtt. Aztán a helyszínt is meglátogatják. A szomszédtól megtudják, hogy láttak kifutni egy fiút a házból. Horatio rémülten, reszketve, lázasan alszik el. Másnap az osztályban Horatio nem szól senkihez, látják rajta, hogy nincs jól. Ophelia sem tudja szóra bírni. Az első órán az igazgató rendőrök kíséretében lép az osztályba. Az igazgatói tárgyalóba viszik Opheliát, barátnőjét és Horatio-t, behívatják a szülőket is, és amíg a szülők megérkeznek, az igazgató jelenlétében mindegyikkel külön beszélgetnek. Ophelia nem érti mi történt, megtudja, hogy Hamlet életéért küzd a korházban. Elmondja, hogy mi történt hármójuk között. Emlékképek villannak be gyerekkorukról, barátságukról. Horatio nem szól semmit, látszik rajta, hogy fél, reszket és fal fehér, mikor szülei megérkeznek összeesik. Mentők viszik el. Ophelia Horatio szüleivel a mentők után indul, a kocsiban a szülők elmondják neki…, amiből megérti Horatio viselkedését. A korházban a szülők rohannak Horatiot keresve, közben Ophelia meglátja Hamlet szüleit az intenzív folyosóján. Odarohan és az ablakon keresztül meglátja, hogy az orvosok kijönnek Hamlet szobájából és anyja nem kap levegőt a zokogástól. Ophelia nem bírja tovább nézni, elszalad Horatio szülei után. Megáll az ajtóban, az ágy mellett állnak Horatio szülei, sírnak. Az ágy másik oldalán az orvos letakarja Horatiot. Sokkot kap és kiszalad a korházból, szalad végig az utcán. A tanításnak már vége a diákok szállingóznak kifelé az épületből, de ő befelé tart. A szembejövők észreveszik, hogy nagy baj van, egyeseknek a meglepettségtől eláll a szavuk, csak utána fordulnak, osztálytársai kérdezgetik, de félrelöki őket. Megy fel a lépcsőn a termük felé a felső emeletre, a folyosón elhalad az emeleti terasz ajtaja előtt. Megáll, visszafordul és kilép a teraszra. Kimegy a szélre, lenéz a belső udvarra, átlépi a korlátot… Lásd, amit hallasz - A Budapesti Fesztiválzenekar filmes pályázatára (2016) készült filmünk. Készítette a VPGMEDIA - a váci Piarista Gimnázium Média Szakköre

Kétségek Közt

08:02
923
Zita vidéken született. Kisgyerek kora óta tehetségesen játszik hangszeren: oboázik. Minden vágya, hogy zenész legyen. Ez az álom beteljesülni látszik, mivel felveszik a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre. Ám a felhőtlen boldogságot visszarántja a hétköznapokba az a hír, hogy Zitának költöznie kell. Megijeszti a nagyvárosi lét; az utcák hálózata, a közlekedési eszközök, a rengeteg semmitmondó arc, a tömeg. Honvágya van. Érzi, amióta Budapestre költözött, kedvetlenebb, sietősebb, kevesebb a szabadideje. Ezeken még túl tudná tenni magát, hozzászokna, csakhogy akad még egy bökkenő: összetűzésbe keveredik egyik fuvolista csoporttársával – Vikivel...

Disszonancia

04:58
565
Rövidfilmem két ember átlagos napjait mutatja be. Két olyan ember életét akik vannak és nincsenek. De hogy lehet lenni és nem lenni? A Hajléktalant azért választottam, mert a társadalom szemében ő csak egy szemét, vagy még annyi sem. Nem létezik, ugyanakkor él. Van. Szenved. Álmodik. A pincér létezik. Ismerhetjük, de soha nem tudjuk meg róla, hogy bűnöző. Vagy ha igen akkor az komoly következményekkel jár... Felhasznált eszközök: Nikon D3200, Nikkor 50mm F 2.8 objektív, Nikkor 18-55mm F3.5-F32 objektív, Kenko VT 5 állvány, zseblámpa és gyertyák világításhoz.

Lenni és nem lenni

07:25
578
Szenvedély, dráma, öröm egy történetben...

Metamorfózis - Körtési András

02:49
1,071
Egy kisfiú izgalmas kalandja a padláson.

Életre kel a múlt

05:17
199
Az alábbi film a "Lásd, amit hallasz!" című filmversenyre készült. Minden egyes szavazatot megköszönünk!

"Lenni vagy nem lenni"

04:06
133
This is your film submitted to "BFZ 2016" contest.

Vináttu

04:51
219
This is your film submitted to "BFZ 2016" contest. Bővebb leírása: Shostakovich Hamlet szvit I.(Éjjeli őr); II. (Gyászinduló); IV. (Vadászat) tételét jelenítjük meg. A film téli, borús, időben játszódik és a történet középpontjában egy lány áll, aki legbelül kedves és barátságos, de más emberek között idegennek érzi magát és az életéből hiányzik a szerelem. A külváros felé vezető útja során, úgy érzi, hogy átnéznek rajta, ezért az első táncórára már kedvtelenül, búsan ér oda. A próbára tartó útja során találkozik a vonaton egy helyes fiúval, aki szimpatikus neki, de nem kap viszonzást. A gondolataiba is betekintünk, amelyben egybemosódik a valóság és a képzelet. A próbán sokat ügyetlenkedik, ettől elveszti a magabiztosságát, ezért szomorúan kimenekül az erdőbe.

A kilátástalan út

07:15
494
Flessbekkekkel. c: Lásd amit hallasz pályázatra. 2016

Hamlet atyjának szelleme

05:15
437
Itt megtekinthetitek a Budapesti Fesztiválzenekar "Lásd, amit hallasz!" pályázatára készült rövidfilmünket.

H.A.M.L.E.T.

03:45
538
Tizenéves , egyébként nem nagy zenekedvelő fiú egy véletlen folytán azért hogy visszaszolgáltathassa egy szimpatikus korabeli lány elhagyott mp3 lejátszóját, kénytelen lépéseket tenni a komolyzene irányába.

Néma játék

03:39
497
Egy fiú,akinek az életében az egyetlen öröm a szerelem,de az se tart sokáig.A film a fiú hangulatát mutatja be a szerelem elejétől a végéig.

Hangulat

05:57
1,715
A BFZ "Lásd, amit hallasz" 2016 pályázatára készült film.

Kezdetben volt a tett

03:45
270
A film rövid kis leírása : Egy lány barátaival indul a karácsonyi vásárba ahol mindenki vásárolgat magának,szüleinek szeretteinek ajándékot.A lány azonban csak egy rózsát vásárol.Senki sem tudja miért,a filmből kiderül.

Egy Lány

03:03
146
10 év alatt rengetegett változott a világ. Szinte mindneki az okos telefonján függ. A film ezt szeretné nagyvonalakban bemutatni. Eközben a főhösünk megpróbálja megváltoztatni ezt. Sikerül is neki,de a végén sajnos ő is bele esik a mai világ elég súlyos csapdájába.

Változik a világ!

03:55
264
Shostakovich Hamlet szvitjének temperamentumát megragadva készítettük ezt a filmetűdöt. A Pannonhalmi Bencés gimnázium diákjainak alkotása.

MENNY A POKOLBA'

01:55
712
A történet egy szellem visszatéréséről szól napjainkba. Nem érti mi történik vele, mivel senkinek sem tűnik fel. Keresi helyét a világban és próbálja megtalálni önmagát. Egy a sok közül, de mégis kívülálló. A zene fontos alkotóeleme a közlekedés ritmusának, a nyüzsgő belvárosnak, vagy akár a kihalt agglomerációnak egyaránt. A film megtekintését, csak HD minőségben ajánljuk mindenkinek.

The Ghost

05:02
2,827
Info

BFZ 2016 info

A Budapesti Fesztiválzenekar idén is meghirdeti az öt éve hagyományteremtő szándékkal életre hívott filmes pályázatát a középiskolák tanulói számára. A pályázaton egyénileg vagy csoportosan (maximum 5 fős csapatokat alkotva) lehet indulni.

This year the Budapest Festival Orchestra is once again inviting high-school students to enter its film competition; after the successful launch three years ago it is hoped this will become a traditional annual event. Budding film-makers can enter individually or in groups (up to a maximum of 5 team members). 

This year's task: 

Make a film of a one or two movements of Shostakovich’s Hamlet Suite!

There are no restrictions on the genre of the film, any type of technique may be used, and if you don't have a camera then just use your mobile phone or computer animation software.  

Identify the genre and the method of filming that is the most interesting and exciting for you!