BFZ 2015

Submission is closed now!

BFZ 2015

Lásd, amit hallasz!

A Budapesti Fesztiválzenekar idén is meghirdeti a három éve hagyományteremtő szándékkal életre hívott filmes pályázatát a középiskolák tanulói számára. A pályázaton egyénileg vagy csoportosan (maximum 5 fős csapatokat alkotva) lehet indulni. 

Az idei feladat

Filmesítsétek meg Robert Schumann IV. szimfóniájának egyik szabadon választott részletét!

A film bármilyen műfajú lehet, bármilyen technikával dolgozhattok, és ha nincs kamerátok, akár mobiltelefonnal is felvehetitek, vagy számítógépes animációs programmal is elkészíthetitek. Találjátok meg azt a filmes műfajt, megvalósítási eszközt, amely számotokra a legérdekesebb, legizgalmasabb! 

A feldolgozott műrészletnek legalább egy 5 perces összefüggő résznek kell lennie.

A pályázat menete:

A pályázat háromfordulós, minden középiskolás számára nyitott és ingyenes. A pályázatra a Fesztiválzenekar honlapjáról a pályázat oldaláról vagy Facebook-oldaláról letöltött nevezési lap kitöltésével és beküldésével jelentkezhettek.

Jelentkezési határidő: 2014. október 31-ig. 

MEGHOSSZABBÍTVA: 2014. november 9-ig!

A nevezési lapot erről a linkről tudjátok letölteni.

A nevezési lapot elküldhetitek:

A nevezési lapot elküldők számára rendelkezésre bocsátjuk a film elkészítésénél felhasználandó zenei anyagot tételekre bontva, elektronikus formátumban, valamint megküldjük a filmek feltöltéséhez szükséges információt is.

A szükséges pályázati anyag:

A film szinopszisa: 

1. Melyik részletet választottad?

2. Mit látunk majd a filmen? (rövid, vázlatos, kb. egy oldalnyi tartalmi ismertető)

3. Néhány fotó a hangulat érzékeltetésére, vagy storyboard: a film egyes beállításainak képregény jellegű tervrajza (8-10 kockában)

4. Milyen technikai eszközökkel tervezed leforgatni vagy elkészíteni a filmet?

Ha az előzsűrizést követően bekerültök a második fordulóba (erről írásos értesítést küldünk minden jelentkezőnek), akkor készítsétek el filmjeiteket, majd töltsétek fel azokat szakmai partnerünk, a Daazo.com oldalára. Ezen az oldalon a pályázati határidő lejárta után a filmek online megtekinthetővé válnak. 

Az elkészült filmek beküldési, azaz feltöltési határideje: 2015. február 13.

A díjátadó gálára 2015. február 22-én kerül sor a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében, ahol bemutatjuk a döntőbe jutott filmeket és a végső választást követően átadjuk a díjakat.

Időpontok, határidők:

  • A nevezési lap beküldése: 2014. október 31. (péntek)

  • A pályázati anyag beküldési határideje: 2014. november 28. (péntek)

  • A kész filmek feltöltési határideje: 2015. február 13. (péntek)

  • A pályázat döntője: 2015. február 22. (vasárnap)

Zsűri:

  • Mundruczó Kornél, filmrendező (zsűrielnök)

  • Takács-Nagy Gábor, karmester, a Budapesti Fesztiválzenekar vendégkarmestere

  • Rév Marcell, operatőr

  • Deák Zsuzsanna, a Daazo.com munkatársa

  • Fesztiválzenekar muzsikusai 

Díjazás:

A zsűri által legjobbnak ítélt filmeket a Budapesti Fesztiválzenekar 2015. február 22-én bemutatja a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében. Az est végén a zsűri itt hirdeti ki a verseny nyertesét.

A verseny fődíja: a zsűri által kiválasztott nyertes csapat részt vehet a zenekar egyik nemzetközi turnéján. 

Közönségdíj: Minden pályázót és annak osztályát/iskolatársait meghívjuk a pályázat döntőjére és ünnepélyes eredményhirdetésére. Érdemes minél több szurkolót hozni, mert a teremben lévők szavazhatnak majd a közönségdíjról. 

A Daazo.com különdíja: A feltöltési határidő után a - több ezer kortárs filmes alkotást bemutató - Daazo.com oldalon lehet szavazni a filmekre, a legtöbb szavazatot elnyerő mű szakmai partnerünk különdíjában részesül.

A Telenor különdíjban részesíti a legszuperebb csapatot: három mobilkészülékkel és egy éves Hipernet + Deezer előfizetéssel támogatják a Filmverseny különdíjasát.

Films
Montázsfilm
122
05:14
t is the year 2025. The world has became very modern. destruction has hit the world. there was a nuclear explosion. Only one man has survived it living in a super modern house he has planned himself. He cannot leave the house or he will die from the radiation. He has a only a computer that he talks to. The computer is what runs the whole house. There are constant sounds coming from basement. As the audience later finds out that the main character is actually a scientist genius,who is working on creating a medication that can save him, and let him to be able to go out and walk the streets full of radiation. There are many scenes shown about the scientist mixing different types of chemicals trying to find out something. As we later find out is that the scientist captured people and did experiments on them. (The people are never actually shown.) By the end of the movie when the scientist finds the antidote against The radiation. By the end he is finally able to fulfil his dream and go outside to the destruction. This apocalypses was caused by this man because he wanted to be alone in the whole world.
73
10:56
Filmpályázatra készült kisfilm az ELTE Trefort Ágoston Gyakorlóiskola 10A osztályának műhelyéből. Készült 2015-ben.
167
05:38