BFZ 2015

Submission is closed now!

BFZ 2015

Lásd, amit hallasz!

A Budapesti Fesztiválzenekar idén is meghirdeti a három éve hagyományteremtő szándékkal életre hívott filmes pályázatát a középiskolák tanulói számára. A pályázaton egyénileg vagy csoportosan (maximum 5 fős csapatokat alkotva) lehet indulni. 

Az idei feladat

Filmesítsétek meg Robert Schumann IV. szimfóniájának egyik szabadon választott részletét!

A film bármilyen műfajú lehet, bármilyen technikával dolgozhattok, és ha nincs kamerátok, akár mobiltelefonnal is felvehetitek, vagy számítógépes animációs programmal is elkészíthetitek. Találjátok meg azt a filmes műfajt, megvalósítási eszközt, amely számotokra a legérdekesebb, legizgalmasabb! 

A feldolgozott műrészletnek legalább egy 5 perces összefüggő résznek kell lennie.

A pályázat menete:

A pályázat háromfordulós, minden középiskolás számára nyitott és ingyenes. A pályázatra a Fesztiválzenekar honlapjáról a pályázat oldaláról vagy Facebook-oldaláról letöltött nevezési lap kitöltésével és beküldésével jelentkezhettek.

Jelentkezési határidő: 2014. október 31-ig. 

MEGHOSSZABBÍTVA: 2014. november 9-ig!

A nevezési lapot erről a linkről tudjátok letölteni.

A nevezési lapot elküldhetitek:

A nevezési lapot elküldők számára rendelkezésre bocsátjuk a film elkészítésénél felhasználandó zenei anyagot tételekre bontva, elektronikus formátumban, valamint megküldjük a filmek feltöltéséhez szükséges információt is.

A szükséges pályázati anyag:

A film szinopszisa: 

1. Melyik részletet választottad?

2. Mit látunk majd a filmen? (rövid, vázlatos, kb. egy oldalnyi tartalmi ismertető)

3. Néhány fotó a hangulat érzékeltetésére, vagy storyboard: a film egyes beállításainak képregény jellegű tervrajza (8-10 kockában)

4. Milyen technikai eszközökkel tervezed leforgatni vagy elkészíteni a filmet?

Ha az előzsűrizést követően bekerültök a második fordulóba (erről írásos értesítést küldünk minden jelentkezőnek), akkor készítsétek el filmjeiteket, majd töltsétek fel azokat szakmai partnerünk, a Daazo.com oldalára. Ezen az oldalon a pályázati határidő lejárta után a filmek online megtekinthetővé válnak. 

Az elkészült filmek beküldési, azaz feltöltési határideje: 2015. február 13.

A díjátadó gálára 2015. február 22-én kerül sor a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében, ahol bemutatjuk a döntőbe jutott filmeket és a végső választást követően átadjuk a díjakat.

Időpontok, határidők:

  • A nevezési lap beküldése: 2014. október 31. (péntek)

  • A pályázati anyag beküldési határideje: 2014. november 28. (péntek)

  • A kész filmek feltöltési határideje: 2015. február 13. (péntek)

  • A pályázat döntője: 2015. február 22. (vasárnap)

Zsűri:

  • Mundruczó Kornél, filmrendező (zsűrielnök)

  • Takács-Nagy Gábor, karmester, a Budapesti Fesztiválzenekar vendégkarmestere

  • Rév Marcell, operatőr

  • Deák Zsuzsanna, a Daazo.com munkatársa

  • Fesztiválzenekar muzsikusai 

Díjazás:

A zsűri által legjobbnak ítélt filmeket a Budapesti Fesztiválzenekar 2015. február 22-én bemutatja a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében. Az est végén a zsűri itt hirdeti ki a verseny nyertesét.

A verseny fődíja: a zsűri által kiválasztott nyertes csapat részt vehet a zenekar egyik nemzetközi turnéján. 

Közönségdíj: Minden pályázót és annak osztályát/iskolatársait meghívjuk a pályázat döntőjére és ünnepélyes eredményhirdetésére. Érdemes minél több szurkolót hozni, mert a teremben lévők szavazhatnak majd a közönségdíjról. 

A Daazo.com különdíja: A feltöltési határidő után a - több ezer kortárs filmes alkotást bemutató - Daazo.com oldalon lehet szavazni a filmekre, a legtöbb szavazatot elnyerő mű szakmai partnerünk különdíjában részesül.

A Telenor különdíjban részesíti a legszuperebb csapatot: három mobilkészülékkel és egy éves Hipernet + Deezer előfizetéssel támogatják a Filmverseny különdíjasát.

Films
„A deus ex machina (latin szó szerint „Isten a gépből” ) a történetek egy jellemző eleme, egy meglepő, nem várt esemény, amely hirtelen teljesen megold egy addig megoldhatatlannak vélt bonyodalmat. Általában isteni beavatkozás." A történet két szerelmes izgalmas, vérfagyasztó és varázslatos edzéséről szól. A történet elején a két szerelmes mit sem sejtve készül mindennapi edzésükre. Közösen mennek el a veszprémi Gulya-dombra. A fiú ad egy karkötőt a lánynak ajándékba az edzés előtt. Ám ez az ajándék emberfeletti képességekkel bír, egyszerre rosszat és „jót” hoz a párra. Idézet forrása: http://hu.wikipedia.org/wiki/Deus_ex_machina
862
05:13
Készítette: Zöld Gergő & Elekes Huba BFZ15 "Lásd amit hallasz!" Filmfesztivál
299
07:03
This is your film submitted to "BFZ 2015" contest. / Földes Ferenc Gimnázium Média Szakkörének rendezése
79
05:30