BFZ 2014

Submission is closed now!
Films (16)
1 / 1
Order by:
Creation dates 9..0
A cipők és lépések története. Találkozások története. Múlt és jelen találkozása. Schubert zenéjének története.

FEJVESZTVE

04:46
171
Lásd amit hallasz versenyre készült kisfilm :) A történet egy tündérlányról szól, aki békés napjait éli, míg be nem kerül a városba. A lány eleinte csodálja, ám hamar rájön, mennyi szörnyűséget is foglal magába az emberi világ. Arról ne feledkezzünk meg hogy a fekete és a fehér is a színek összessége :)

Fekete szárnyak

05:14
365
A Bfz Lásd amit Hallasz Pályázatra készült amatör film Enjoy The Feeling címmel Szereplők: Békefi Dominika Srágli Eszter Miskolczi Richárd Juhos Máté Horváth Olivér Operatőr : Pomázi Dániel (Potter) Készitette: Aknai Róbert Richárd (Rikko)

Enjoy The Feeling

05:04
298
Pályázati munka: Festményfilm készítés Schubert zenéjére.

Hatássokk

09:56
248
BFZ - Lásd amit hallasz! filmpályázat

Vasszerelem

05:45
93
Egy fiú csak próbál egy kis szerencséhez jutni és kezdeni magával valamit. A mindennapjai unalmasak és az égvilágon nem gondolt még bele, hogy miért is lehet ő ennyire szerencsétlen. Az iskolájából elindulva már várják őt, azaz egy Isteni alak várja őt, aki egy olyan tehetséggel áldja meg, mellyel falakat dönthet le és világokat mozgathat meg, a zene tehetségét. Így próbál szerencsét a nagyvilágban, együtt él ezzel az áldással, s próbára teszik őt, hogy alkalmas e erre a zenei tudásra. Barátokra lel, akik segítik őt, s együtt jutnak végig az akadályokon. Az isteni lény angyala minden mozzanatukat követi, s a távolból figyeli őket, vajon tényleg alkalmas e minderre. Végül a Zene istene úgy látja, igen, jó ember kezébe adta ezt az áldást, de az angyal nem mer tovább hazudni, fel kell ébresztenie szaxofonosunkat, hogy visszarántsa őt a való világba.

Menedékünk a zene

06:33
243
A történet középpontjában a leukémiás gyermekek által hajtogatott origami darumadarak állnak, melyek Sadako Sasaki története óta a remény és a kitartás szimbólumává váltak. A kisfilmben szereplő fiú azt akarta, hogy ezt minél többen megtudják. Saját hajtogatott madara átadásával reményt akart adni az önpusztításba menekülő fiataloknak. Rájött azonban arra, hogy az embernek elsősorban elég erősnek kell lennie ahhoz, hogy meglássa a kiutat, és meghajtogassa magának a Remény darumadarát.

A Remény darumadara

08:53
1,010
A Budapesti Fesztiválzenekar középiskolák tanulói számára meghirdetett filmes pályázatára készült kisfilm. Készítették a mezőtúri Teleki Blanka Gimnázium tanulói.

Hétköznapi Enjambement

13:56
1,159
"Egyedül" az erdőben

"Egyedül" az erdőben

19:25
448
Egy cseppnyi mámor

Egy cseppnyi mámor

06:50
178
Egy hontalan hegedűs tragikus szerelmi története.

A szerelmes muzsikus

12:19
663
Kávé Schubert módra Ez egy szegedi diákok által készített film a Lásd, amit hallasz! pályázatra. A film egy modern, mai világaot tükröző történetet mond el Shcubert VIII. szinfóniájára. Jó szórakozást!

Kávé Schubert módra

15:43
587
A Budapesti Fesztiválzenekarának pályázatára elkészült kisfilm. A feladat az volt, hogy Schubert VIII, befejezetlen szimfóniájának egyik tételét kiválasszuk, és egy 5 perces zenerészletet, anélkül, hogy a zenébe belevágnánk, megelevenítsünk. A képernyőn az látható, amit a zene alapján én elképzeltem. Van egy nagyon erkölcsös nő, akit a férje veri, folyamatosan megcsalja. Nagyon szereti a férfit mindezek ellenére, de fél tőle. Egy szép napon aztán megismerkedik egy olyan emberrel, akinek a hatására rájön, hogy nem kellene félnie férfiaktól, lehetne minden másképp is. Csakhogy a férjét szereti, a házasság meg egyébként is szent kötelék... Rendező, operatőr és vágó: Szatmári Andrea Világosító: Stellek Bálint

Drága papa!

05:52
3,139
Made for the "See What You Hear!" film competition organised by the Budapest Festival Orchestra. A Budapesti Fesztiválzenekar "Lásd, amit hallasz!" filmpályázatára készült.

Budapest Timelapse

06:05
310
Operatőr és vágó: Hahn Róbert Forgatókönyv: Tamaskó Patrik Storyboard: Kovács Zita Felkészítő tanár: Takács Éva Szereplők: Budai Lili Tamaskó Patrik

Bánat

05:45
594
...

Teremté az embert

06:53
997
Info

BFZ 2014

 

The Budapest Festival Orchestra organised a film competition for secondary-school pupils.

The Budapest Festival Orchestra announces its third See what you Hear! film contest for secondary students.  This time around the students can submit short-movies based on one of the movements of Franz Schubert’s 8th ‘Unfinished’ symphony.