Imígyen szóla Zarathustra - ahogy Te látod…

Imígyen szóla Zarathustra - ahogy Te látod…

„Arra kérem a diákokat, vagy diákcsoportokat, hogy készítsenek filmet Richard Strauss: Imigyen szóla Zarathustra című művéhez. Ehhez érdemes elolvasni Nietzsche azonos című művének fejezeteit, de nem az a cél, hogy a film akár ennek a szövegét, akár a zenét pontosan illusztrálja. Inkább azok az érzések, impulzusok jelenjenek meg a filmben, amiket a zene es a szöveg kelt a hallgatóban/olvasóban. Mint ahogy Strauss is szabadon követi Nietzsche gondolatait, ugyanúgy a film készítői is inkább saját reflexióikat fogalmazzák meg: jelenjen meg ezekben a zene hangulata, esetleg tartalma is, de személyesen, kreatívan, szabadon….”

Ezekkel a szavakkal hirdette meg Fischer Iván világhírű karmester, a Budapesti Fesztiválzenekar művészeti vezetője az Imígyen szóla Zarathustra - ahogy Te látod kisfilmes pályázatot.

Ebben a csatornában a pályázatra benevezett filmek tekinthetőek meg.

Films

A Gesztenye csoport filmje. Lauder Javne Iskola, Budapest.

416
12:04

Friedrich Nietzsche "Ím-ígyen szóla Zarathustra"c. művének "A három változásról" fejezetének különleges feldolgozása Deutsche Schule Budapest 10. osztály diákjai által.

77
12:15

Strauss zeneművére készített rövidfilmünk az I. világháború idején játszódik, a cselekmény középpontjában pedig egy fiatal szerelmespár áll. Készítette: Tutti csapat

25
12:43
Followers