Anna
ÁGÓ
Films (10)
1 / 1
Order by:
Creation dates 9..0
Az első 10 legjobb film közé beválogatott alkotás. A HANDI CAP MAN’S stábja évek óta sikerrel vesz részt a zsirai „Álmodtam egyet” nevű speciális filmszemlén. Műveik középpontjában mindig a sérült emberek, köztük az értelmi fogyatékosok helyzete, lehetőségei és életminősége áll. Szívüknek egyik legkedvesebb téma a Down szindrómások élete. Márkus Péternek a Tordasi Értelmi Fogyatékosok és Pszichiátriai Betegek Otthonában forgatott etüdje azzal az üzenettel készült, hogy bármilyen fogyatékossággal él is valaki: lehet boldog és teljes élete. A tordasi születésű és mai ott élő, az otthonban dolgozó szociális munkás fiatalember 2011-ben egy szociális szakmai továbbképzés keretében vett részt egy filmes tanfolyamon. A videózás, fényképezés régóta foglalkoztatja, de a „professzionális” megközelítést azóta alkalmazza.

Márkus Péter: HandiCapMan's

05:00
135
Az első 10 legjobb film közé beválogatott alkotás. Nézz már magadra! – szólít fel az 22 éves, elsőfilmes Debreczi Ákos. A gyerekkorától külföldön élő, tanulmányait nemzetközi iskolákban végző fiatalember az utóbbi években figyelt fel arra, hogy sokunknál gyakoribb a pozitív vélemény hangoztatása, míg valójában mást szeretnénk mondani, és ugyanakkor ritkán nézünk magukba. Nem az aktuális, mindenki által ismert megkülönböztetésről szeretett volna filmet forgatni, inkább egy általánosabb és személyesebb történetet akart vászonra vinni. Véleménye szerint az egyenlő bánásmód ugyanis saját magunknál kezdődik, hisz hogyan bánhatunk másokkal egyenrangúan, ha magunkat szüntelenül, pozitívan megkülönböztetjük? 2014 elején sikerült végleg hazaköltöznie, s ez az év ez új lehetőségeket is hozott számára. Egy kedves barátja, Saurabh Sikka biztatására készítette el a Voodoo Wall Pictures gondozásában megvalósított, most bemutatásra kerülő MÚMUT pályaművét. A közeljövőben pedig a stagnáló hazai filmpiacot szeretné megbolygatni minél több minőségi alkotással, alternatív megoldásokkal.

Debreczi Ákos: Múmut

04:51
131
Az első 10 legjobb film közé beválogatott alkotás. A MA alkotócsoport a Szegedi Tudományegyetem Állam – és Jogtudományi Kara munkaügyi és társadalombiztosítási igazgatási mester szakának elsőéves hallgatóiból áll. Képzésük során több kurzus keretében találkoztak az egyenlő bánásmód érvényesülésének témakörébe tartozó jogesetekkel, megoldásra váró problémákkal. AZ EBH rövidfilmpályázatáról az Egyenlő bánásmód kurzus keretében, tanáruktól, Dr. Lajkó Dórától értesültek. Kovács Boglárka ötletgazdát és rendezőt – aki egyben alkotócsoport képviselője is – csoporttársai lelkesen támogatták a megvalósításban. A pályaművet végül mindenki személyiségét hozzáadva, ötleteivel gazdagítva formálta. Kisfilmjükkel szeretnék elérni, hogy mások is belássák: egy ember nem kizárólag a testi adottságai, állapota miatt lehet a társadalom teljes értékű tagja.

MA alkotócsoport: MA

04:58
72
II. helyezett „Biztos, hogy teljes az egyenlőség a két nem között? Azonos munka elvégzéséért nem egyenlő az elismerés. A figyelem, amit kapsz, neked szól vagy a testednek? Ha gyereket vállalsz, akkor örökre háziasszony maradsz? Hogyan kell kinézned és mi van, ha nem úgy nézel ki? Szerepeid: családanya, sikeres munkavállaló, háziasszony? Mi van, ha nem mersz vagy nem tudsz ellent mondani az erősebb nemnek? És mi van, ha mersz?” – ez kérdések foglalkoztatják most az ÁRVÍZTŰRŐ TÜKÖRFÚRÓGÉP alkotóit. A stáb tagjai a mindennapok során saját bőrünkön tapasztalják mindezt vagy barátaiktól, családtagjaiktól gyakran hallanak róla. A pécsi Menedék Média Klub alkotócsoportja egy TÁMOP-pályázat keretében indult 2012-es középiskolás klubból nőtte ki magát. A program két éve alatt a közösségi média eszközeivel dolgoztak fel különböző társadalmi kérdéseket, problémákat. A csoport tagjai fontosnak tartják az őket foglalkoztató társadalmi témák bemutatását a fiatalok szemüvegén keresztül, illetve a kezdeményezőkészség megerősítését, a saját, kritikus gondolatok kifejezésének bátorítását is. Kezdő kisfilmjük Varró Dani verseinek közösségi célú feldolgozása volt: a kiválasztott verseket mondatonként olvastatták fel pécsi fiatalokkal. 2013 novemberében különleges felkérésnek tettek eleget, a Baranya Megyei Önkéntes Centrum megbízásából középiskolás fiataloknak készítettek az Iskolai Közösségi Szolgálatot népszerűsítő videót.

A II. helyezett :: Menedék Média Klub: Mi is ITT vagyunk! ::

03:51
161
A pályázat különdíjas alkotása Egyenlő bánásmód? Mit is jelent valójában? Egyenlően bánhatunk akkor is, ha gyűlölködünk, ítélkezünk mindenki felett, anélkül, hogy valójában ismernénk? – szegezi nekünk a kérdéseket a Meleg szemmel alkotócsoport. Fontosnak tartották, hogy LÚCIUSZ jeligéjű művükkel ne csak egyetlen kisebbség mellett álljanak ki, hanem maga a kisebbség ténye mellett. Arra szerettek volna rávilágítani, hogy végső soron minden ember valamilyen kisebbség része, de a társadalom így képez egy egységet, ettől színes, és ami a legfontosabb: a különbségek valójában értékeink. A sepsiszentgyörgyi születésű Balog László a Nyugat-Magyarország Egyetemen szerzett andragógiai diplomát. A bejegyzett élettársi kapcsolatban Budapesten élő alkotó a Szimpozion Egyesület önkéntese. 2014 januárja óta a civil szervezet Meleg szemmel videoblogjának aktív tagjaként az eddigi „élménybeszámolós”, beszélgetős stílusa helyett a komolyabb témákat boncolgató, magasabb színvonalú kisfilmek gyártására helyezik a hangsúlyt. Egyes – már publikált és még előkészületben lévő – részeknél rendezőként, gyártásvezetőként, íróként és szereplőként is részt vett.

Az EBH különdíjasa :: Meleg szemmel alkotócsoport: Lúciusz

02:16
160
Az első 10 legjobb film közé beválogatott alkotás. A MOSAIC című kisfilm legfőbb szempontja az volt, hogy az elkészített pályamű megfelelően mutassa be az interjúalany által megélt szituációkat, és ne csak egy újabb panaszkodásnak tűnjön. Domszky László, a Mosaic Online, egy fiataloknak szóló hírportál vezető riportereként számtalanszor szembesül azzal, hogy pusztán azért közösítenek ki valakit, mert "más", mert nem a társadalmi normák szerinti közösség tagja. Meggyőződése, hogy csak az az ember közösít ki másokat, aki önmagát nem fogadja el. A hatóság pályázatát kitűnő lehetőségnek találta arra, hogy az általa fontosnak tartott üzenetet -"Mindenkit úgy fogadjunk el, ahogy ő önmagát szeretné elfogadni", egy megfelelő csatornán keresztül közvetíteni tudja a társadalom felé.

Domszky László: Mosaic

04:58
397
Following (0)
Not following anyone.
Groups (1)
Order by:
Creation dates 9..0
About

Age: unknown
Skills:

Education
Contacts
Profile url
/anna-Ago
Achievements
Joined:
April 1, 2014
Followers:
0
Films:
36
in channels:
0
in competitions:
0
wins:
0